fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Alcora acull la sisena edici贸 de la ‘Ruta Gastron貌mica del Caragol’

L’Alcora acull la sisena edici贸 de la ‘Ruta Gastron貌mica del Caragol’

Se celebra del 19 d’agost al 2 de setembre, coincidint amb les festes majors del municipi, i participen 26 establiments de l’Alcora.

Amb les Festes del Crist 2017 de l’Alcora arriba tamb茅 la ‘VI Ruta Gastron貌mica del Caragol’, una iniciativa que cada any desperta gran inter猫s entre ve茂ns i visitants.

L’objectiu 茅s donar a con猫ixer esta tradici贸 tan alcorina, aix铆 com fomentar la participaci贸 en les celebracions. Una dada que acredita l’elevada participaci贸 en esta singular ruta 茅s el volum total de caragols degustats, que en l’anterior edici贸 va passar de les 2 tones, segons les dades proporcionades pels mateixos participants.

Enguany se celebra del 19 d’agost al 2 de setembre i participen 26 establiments de l’Alcora: Restaurante Pista Jard铆n, El Mirador de la Font, Rock’n beer, Bar de Mou, Loasix, Helader铆a la Vila, Caf茅 Par铆s, Pub Manhattan, Ateneo, Zona Urbana, Cafeter铆a Asociaci贸n Jubilados l’Alcalat茅n, Mes贸n El Churret, Tasca la Rajoleta, Bar Rac贸 del Mercat, Bodega Asador Zafra, Bar Restaurante Bocater铆a Troya, Bocater铆a Cafeter铆a Sa-Ra, Restaurante El Arayero, Pizzer铆a Restaurante La Giocconda, Cinc Sabors, Bocater铆a La Galer铆a, Bar Restaurante Izanal, l’脌rea, Restaurante Sant Francesc, Restaurante Salva y Alimentaci贸n Peris Nebot.

Com a novetat, en la present edici贸 s’han establit tres premis: al primer, segon i tercer establiment m茅s votats. Fins al moment es lliurava un 煤nic premi. Totes aquelles persones que aconseguisquen el segell d’un m铆nim de 6 establiments, podran aconseguir el ‘Carnet del Caragoler’, un t铆tol honor铆fic que d贸na dret als seus titulars a: votar pel bar o restaurant que, segons el seu criteri, prepara la millor tapa de caragols; i participar en el sorteig d’un dinar o sopar per a dues persones a un restaurant de l’Alcora.

El caragol 茅s el producte estrella de l’aperitiu o el ‘tapeo’ a les Festes del Crist de l’Alcora. Cuinat d’una manera m茅s o menys semblant per貌 sempre amb subtils difer猫ncies, quasi tots els bars i restaurants els ofereixen en estes dates. Se solen cuinar amb una salsa (picaeta) en la qual no falta el coent, afegint de vegades herbes arom脿tiques de la zona (el roman铆 n’茅s l’estrella), pernil, cansalada, xori莽o, ametla, tomaca o algun ingredient “secret”. Cada cuiner o cuinera li acaba donant un toc personal i distintiu.

Des de l’Ajuntament animen a participar en esta “atractiva i singular” ruta i conviden a
descobrir els seus “variats i exquisits” sabors.

Leave a Reply

Your email address will not be published.