fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’èxit de les jornades trufícoles de Diputació enforteix el projecte Castelló Ruta de Sabor com a via de futur en els pobles

L’èxit de les jornades trufícoles de Diputació enforteix el projecte Castelló Ruta de Sabor com a via de futur en els pobles

El Govern Provincial esgota les places del curs de truficultura que impartirà el 9 i 10 de novembre en la ciutat de Castelló.

L’èxit que estan tenint les jornades trufícoles de la Diputació de Castelló enforteix l’aposta del Govern Provincial per posicionar els productes de qualitat de la província com a via de desenvolupament i de futur dels pobles de Castelló, a través de la marca Castelló Ruta de Sabor. Així, el Govern Provincial ha esgotat totes les places disponibles per al curs ‘Tòfona, truficultura i desenvolupament rural’ que tindrà lloc els dies 9 i 10 de novembre en l’edifici de Noves Dependències de la Diputació en la ciutat de Castelló. Un total de 55 professionals vinguts de diferents punts de la província, de València i fins i tot de França participaran en un complet programa d’activitats entorn del fong conegut com a ‘or negre’ de la gastronomia.

El diputat de Desenvolupament Rural, Pablo Roig, ha assegurat que “la resposta ha sigut tan espectacular que estem plantejant-nos repetir el curs a principis de l’any que ve per a poder donar resposta a la demanda de places que tenim. És una bona notícia que ens anem posicionant com a territori productor de tòfona, amb tot el bé que açò suposa per als nostres pobles, i també com a territori en el qual s’impulsa el coneixement i la formació entorn de la truficultura”.

En aqueix sentit, Roig ha destacat la necessitat d'”aprofitar totes les oportunitats que brinda al nostre interior el cultiu d’este preuat fong. L’èxit de públic que tenim en cadascuna de les sessions que ja s’han dut a terme demostra que hi ha molt interés en els nostres pobles per explorar les oportunitats que brinda el cultiu d’este preuat fong, i que altres territoris ja ens veuen com a referents en la truficultura”.

Cal recordar que esta iniciativa forma part de l’impuls del Govern Provincial als recursos que ofereix Castelló per a dinamitzar el territori amb tal de multiplicar les oportunitats de desenvolupament de l’interior de la província.

Leave a Reply

Your email address will not be published.