fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Set restaurants d’Onda competixen pel guardó al millor arròs

Set restaurants d’Onda competixen pel guardó al millor arròs

La I Edició del Novembre Gastronòmic fomenta la dinamització de l’ hostaleria local.

La ciutat d’Onda continua rendint homenatge a les qualitats gastronòmiques de la localitat, a través de la nova iniciativa promoguda pel consistori davall el lema “Novembre Gastronòmic”.

El tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Onda, Ànel Badenas, ha posat en valor la realització d’este tipus d’activitats innovadores promogudes per l’admnistració local, orientades a dinamitzar el turisme en la localitat durant tot el mes de novembre.

Una de les cites que l’edil hi ha assenyalat, és la creació del concurs d’arròs al forn o el que en Onda es coneix com el “arròs passejat.” Badenas ha afirmat que “el concurs d’arròs al forn, suposa donar a conéixer un plat típic de la localitat i és una forma d’apostar per la gastronomia així com per deixar clar que Onda és un magnífic lloc per a passar el cap de semana”. En este sentit, l’edil ha subratllat que “no només tenim nombroses iniciatives culturals, al llarg de tot l’any, sinó que a més els visitants poden disfrutar de tot el patrimoni natural i històric que tenim, i això també ho volem donar a conéixer junt amb tota la nostra gastronomia, per això hem volgut donar més rellevància al concurs d’arròs” explicava.

D’altra banda, l’edil ha assenyalat que en esta primera edició del concurs i a pesar que fa a penes uns dies ha finalitzat la Fira d’Onda, són un total de set els restaurants que han volgut sumar-se al concurs participant per a aconseguir el millor premi. “Es lògic que els hostalers necessiten un poc de descans, després del treball intens que han desenrotllat les últimes setmanes i afortunadament han treballat molt. Hem començat amb set participants, però esperem que en un futur este concurs es consolide i podem arribar a més gent” ha declarat.

Concretament, el concurs de “arrós passejat” té com a criteris que han sigut avaluats pel jurat, que els ingredients i el cuinat del plat s’ajusten a la tradició de la seua preparació en Onda, el sabor i les qualitats del “arròs passejat”, així com la presentació del plat. Els restaurants que s’han presentat al concurs i han presentat els seus plats són; Restautant gran hotel Toledo, Espai d’oci campus, Restaurant com a casa, Sybaryt, Restaurant el cid, Bar badia , El màs de Julio. La decisió del jurat serà emesa el pròxim dia 17 de novembre.

La valoració per part de l’edil d’esta iniciativa emmarcada dins del “Novembre Gastronòmic” és molt positiva, ha reconegut, encara que ha matisat que “al ser una activitat nova no podem de moment quantificar l’afluència de persones que acudixen als locals que participen” però ha recordat que, de la mateixa manera que en activitats semblants com és el cas de la Ruta de la Tapa, “sempre va més gent de la què finalment es pot atendre amb el que la resposta en estes iniciatives sempre és molt positiva”.

Per la seua banda l’edil ha volgut subratllar que l’Ajuntament d’Onda està al costat dels hostalers així com dels comerciants, a través de la creació d’iniciatives que fomenten la dinamització de l’economia local i el teixit comercial. “Tenim una filosofia molt clara, el que volem amb estes actuacions és que la gent isca al carrer així com volem atraure el nombre més gran de visitants de fora. Està clar que hem d’oferir coses noves i en eixe sentit, volem oferir el que ja tenim en Onda, però també volem demostrar que som innovadors i estem oferint noves activitats” ha asseverat Badenas.

Finalment l’edil ha conclòs recordant que encara queden pendents nombroses activitats dins de la iniciativa del “Novembre Gastronòmic” per la qual cosa ha aprofitat l’ocasió per a invitar els veïns d’Onda i de municipis pròxims a què s’acosten per disfrutar de la gastronomia local.

Leave a Reply

Your email address will not be published.