Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Responsabilitat del governant – L’opinió de David García

Responsabilitat del governant – L’opinió de David García

David García és l’alcalde de l’Ajuntament de Nules.

El passat 31 d’agost va tenir lloc el ple de l’Ajuntament de Nules, l’òrgan de representació municipal on estem els diferents grups municipals i on es tracten i aproven assumptes d’interés per al nostre municipi. Entre diversos assumptes l’equip de govern es va aprovar l’inici de procediment de contractació per a la construcció i explotació d’un pàrquing de camions, inversions per a tancar la vila solament per a residents, l’engegada d’un parc work out, renovació de gronxadors en la granja, el clos d’un aparcament per a veïns en Mascarell, la inversió per a la reforma del poliesportiu municipal, construcció d’una pista d’hoquei en el CEIP Jaume I, l’asfaltat del carrer les hortes en la platja de Nules, l’adquisició d’un vehicle per a la brigada municipal i la reobertura de l’aparcament subterrani tancat fa ja quatre anys. En cap d’estos punts, per sorprenent que puga semblar, comptem amb el suport del PP. Tot el que proposem, entenent que és beneficiós per al municipi i després d’una política activa d’escolta als ciutadans a través de les assemblees veïnals, és rebutjat per aquells que segueixen sense acceptar el paper que han de jugar que no és un altre que el de fer, o així ho entenem nosaltres, una oposició activa i constructiva, no acceptant el resultat electoral de fa ja més de dos anys i no respectant a l’equip de govern i els seus membres.

De tot l’anterior volem centrar-nos a explicar la reobertura de l’aparcament subterrani situat en avinguda Castelló. Sense entrar a valorar si en el seu moment era necessari o no un aparcament d’eixes característiques a Nules, doncs la realitat és que l’obra ja estava feta, l’empresa concessionària SEDESA CONCESSIONS SAU va tancar les instal·lacions el 30 de novembre de 2013. L’anterior equip de govern tenia la responsabilitat d’intentar que l’aparcament no tancara cercant la viabilitat del mateix i, posteriorment una vegada tancat, intentar la seua reobertura. Però en dos anys no van fer res malgrat que disposaven dels informes jurídics que mostraven el camí i les dues alternatives, i cap d’elles era no fer res, encara que eixa va ser la posició que va prendre el govern del PP. Una infraestructura tancada, no es va fer res per defensar els interessos municipals i no es va imposar cap sanció a l’empresa per incomplir les seues obligacions contractuals. En el ple llancem tres preguntes al portaveu del PP i anterior Alcalde que no ens van ser respostes: Per què l’anterior equip de govern no va fer res per reobrir el pàrquing? Per què ara que un govern té la intenció de solucionar el problema, i ho fa, cercant la defensa de l’interés general s’aparten? Per què no van posar cap sanció a l’empresa pels seus incompliments? Recordem que el responsable de l’empresa era el nebot de l’exconseller del PP Juan Cotino, que va haver d’anar a declarar en cas corrupció per finançament il·legal del PP en qualitat de representant del grup SEDESA.

Som conscients que al PP no li és grat que este equip de govern al qual dia rere dia tracten de desacreditar, que diuen som uns incompetents, solucionem un dels gripaus de l’anterior legislatura i convertim les paraules en fets.

Leave a Reply

Your email address will not be published.