fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Ple de Borriana aprova la rescissi贸 del contracte amb l’urbanitzador del PAI Sant Gregori

El Ple de Borriana aprova la rescissi贸 del contracte amb l’urbanitzador del PAI Sant Gregori

L’equip de govern ha manifestat que seguir脿 endavant amb el projecte.

L’Ajuntament de Borriana ha aprovat, amb els vots favorables de tots els grups i l’abstenci贸 de Cibur, la rescissi贸 del contracte amb l’urbanitzador del PAI Sant Gregori en la sessi贸 plen脿ria extraordin脿ria convocada avui 11 de mar莽, la qual cosa suposa la resoluci贸 de la condici贸 d’urbanitzador a la mercantil Golf Sant Gregori, SA.

El Ple ha basat aquesta resoluci贸 en l’incompliment de les obligacions de l’urbanitzador, previst en l’article 29.10 de la LRAU que especifica que 鈥渓’adjudicatari que incomplisca els seus compromisos pot ser objecte de les penes contractuals previstes en el mateix programa i ser, en casos greus, privat de la seua condici贸 d’urbanitzador鈥.

L’acord plenari es basa en quatre incompliments per part de l’urbanitzador Golf Sant Gregori, SA, referits a la seua responsabilitat per la paralitzaci贸 injustificada del procediment del Projecte d’expropiaci贸 dels terrenys necessaris per als enlla莽os i relatius a causar la caducitat del procediment d’avaluaci贸 ambiental del projecte de regeneraci贸 del litoral per no haver presentat els documents necessaris.

El tercer incompliment es refereix a la obligaci贸 de dipositar la garantia per import de 3.000.000 euros per a assegurar el comprom铆s de construcci贸 del camp de golf i el quart a la obligaci贸 relativa a garantir l’import percebut dels propietaris amb car脿cter anticipat en concepte de c脿rregues d’urbanitzaci贸.

L’equip de govern ha manifestat que aquesta aprovaci贸, avalada pel dictamen del Consell Jur铆dic Consultiu de la Comunitat Valenciana, no suposa l’anul路laci贸 del projecte i que continuar脿 amb el PAI Sant Gregori. La decisi贸 presa avui tampoc afectar脿 la reparcel路laci贸 ni l’ordenaci贸 detallada del programa, que ser脿 cancel路lat i iniciat novament a l’empara de la LOTUP (Llei d’ordenaci贸 del territori, urbanisme i paisatge).

Des de la Regidoria d’Urbanisme s’ha recordat que els propietaris de terrenys afectats pels 2,5 milions de metres quadrats del planejament urban铆stic rebran tota la informaci贸 necess脿ria en la pr貌xima reuni贸 convocada per al 22 de mar莽.

El regidor d’Urbanisme, Bruno Arnandis, ha explicat que 鈥渁vui hem pres la millor decisi贸 per al futur d’aquest projecte, que tants anys porta esperant Borriana. Seguirem endavant amb el PAI Sant Gregori i, per a aix貌, iniciarem un nou procediment a fi de comen莽ar un nou programa que permeta gestionar i treballar en aquesta urbanitzaci贸 d’una manera seriosa i responsable鈥.

Leave a Reply

Your email address will not be published.