fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Vila-real impulsa les VII Jornades d鈥橝lumnes Mediadors de l鈥橧ES Miralcamp per a refor莽ar el seu lideratge en mediaci贸 escolar

Vila-real impulsa les VII Jornades d鈥橝lumnes Mediadors de l鈥橧ES Miralcamp per a refor莽ar el seu lideratge en mediaci贸 escolar

Al voltant de 900 persones arribades de tot Espanya, entre les quals es troben 350 adolescents mediadors, participaran en les jornades, que se celebren els dies 11 i 12 de febrer i que podran seguir-se en directe des del web de l鈥橝juntament.

L’Institut d’Educaci贸 Secund脿ria Miralcamp celebrar脿 els dies 11 i 12 de febrer, la setena edici贸 de les Jornades d’Alumnes Mediadors, que enguany congregaran a prop de 900 persones, entre alumnes mediadors (uns 350), professors i altres professionals vinculats amb la mediaci贸, com a policies, advocats, jutges, t猫cnics de Conselleria, psic貌legs o estudiants de psicologia, entre d鈥檃ltres.

Un esdeveniment que tornar脿 a ser em猫s en streaming a trav茅s del portal web municipal i que 鈥渏a s’ha convertit en tot un referent a nivell estatal i tamb茅 internacional鈥. El regidor de Relacions Institucionals, Diego Vila, ha explicat que 鈥渆nguany es compleix una d猫cada des que l’IES Miralcamp introdu茂ra la mediaci贸 com a eina per a solucionar conflictes de forma pac铆fica i per a aconseguir una conviv猫ncia harm貌nica que perdure en el temps, una iniciativa que els ha convertit en l铆ders, per a莽貌, enguany, coincidint amb aquesta efem猫ride, tindrem dos dies d’activitats amb un complet programa tant per a xiquets com per a adults i professionals鈥.

La responsable d’organitzaci贸 de l’esdeveniment, Maria Emilia Mundina, ha destacat que 鈥渁questa setena edici贸 comptarem amb diversos espais on desenvolupar les confer猫ncies鈥. Aix铆, la Casa dels Mundina i l鈥橢spai Jove s’han reservat per a les activitats espec铆fiques amb alumnes i l’Auditori i el Centre de Congressos, Fires i Esdeveniments acolliran el gruix de les xarrades programades.

聽 聽 聽 聽 聽 [pullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] 鈥淟a mediaci贸 茅s una aposta de futur i cada vegada hi ha m茅s gent interessada en la mat猫ria, per a nosaltres no 茅s una moda, sin贸 una filosofia de vida a seguir鈥, explica la directora del centre, M. 脕ngeles Alba, qui assegura que 鈥渆ns hem consolidat, passant d’una primera edici贸 amb 120 persones a aquesta setena amb 900 assistents鈥.[/pullquote]
En aquest sentit, tant Mundina com Alba han posat l’accent en la qualitat de les pon猫ncies, ja que 鈥渆l primer dia comptarem amb 39 centres educatius de tota la Comunitat, dels quals cinc realitzaran la presentaci贸 de la seua experi猫ncia, on tamb茅 estar脿 l’IES Marismas, de Los Palacios (Sevilla), des d’on una experta en mediaci贸 amb programaci贸 neuroling眉铆stica explicar脿 la seua forma de resoldre conflictes mitjan莽ant una representaci贸 molt realista鈥. A m茅s, l’IES Miralcamp abordar脿 la seua traject貌ria en mediaci贸 per a millorar la conviv猫ncia en el centre educatiu i l’expert Jos茅 Antonio Marina oferir脿 la xarrada Educar 茅s cosa de tots, que tancar脿 la primera sessi贸.

El divendres 12, ser脿 el torn del mediador familiar i educador a peu de carrer en les 3.000 habitatges de Sevilla, Antonio Reina, i del mediador Pedro Garc铆a Aguado que 鈥渞epeteix visita a la ciutat, encara que aquesta vegada parlar脿 sobre aprendre a canviar鈥, assenyalen. 鈥淓nguany ens hem centrat molt en el tema de la fam铆lia, com a base de tot, si la fam铆lia no recolza a l’adolescent conflictiu, no pot solucionar el seu problema, per molt que treballem tots per a ajudar-li鈥, expliquen, i recorden que 鈥渄es de l’IES Miralcamp tamb茅 ens estem formant en la gesti贸 d’emocions i de l’estr猫s per a transmetre-li-ho als nostres alumnes i convertir-los en joves preparats per a tot鈥.

鈥淓l Miralcamp 茅s un referent a tots els nivells dins i fora de les nostres fronteres, per a莽貌 estem molt orgullosos de comptar amb el seu lideratge en el sector de la mediaci贸 des de fa una d猫cada鈥, conclou l’edil de Relacions Institucionals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.