Al voltant de 900 persones arribades de tot Espanya, entre les quals es troben 350 adolescents mediadors, participaran en les jornades, que se celebren els dies 11 i 12 de febrer i que podran seguir-se en directe des del web de l’Ajuntament.
L’Institut d’Educació Secundària Miralcamp celebrarà els dies 11 i 12 de febrer, la setena edició de les Jornades d’Alumnes Mediadors, que enguany congregaran a prop de 900 persones, entre alumnes mediadors (uns 350), professors i altres professionals vinculats amb la mediació, com a policies, advocats, jutges, tècnics de Conselleria, psicòlegs o estudiants de psicologia, entre d’altres.
Un esdeveniment que tornarà a ser emès en streaming a través del portal web municipal i que “ja s’ha convertit en tot un referent a nivell estatal i també internacional”. El regidor de Relacions Institucionals, Diego Vila, ha explicat que “enguany es compleix una dècada des que l’IES Miralcamp introduïra la mediació com a eina per a solucionar conflictes de forma pacífica i per a aconseguir una convivència harmònica que perdure en el temps, una iniciativa que els ha convertit en líders, per açò, enguany, coincidint amb aquesta efemèride, tindrem dos dies d’activitats amb un complet programa tant per a xiquets com per a adults i professionals”.
La responsable d’organització de l’esdeveniment, Maria Emilia Mundina, ha destacat que “aquesta setena edició comptarem amb diversos espais on desenvolupar les conferències”. Així, la Casa dels Mundina i l’Espai Jove s’han reservat per a les activitats específiques amb alumnes i l’Auditori i el Centre de Congressos, Fires i Esdeveniments acolliran el gruix de les xarrades programades.
[pullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] “La mediació és una aposta de futur i cada vegada hi ha més gent interessada en la matèria, per a nosaltres no és una moda, sinó una filosofia de vida a seguir”, explica la directora del centre, M. Ángeles Alba, qui assegura que “ens hem consolidat, passant d’una primera edició amb 120 persones a aquesta setena amb 900 assistents”.[/pullquote]
En aquest sentit, tant Mundina com Alba han posat l’accent en la qualitat de les ponències, ja que “el primer dia comptarem amb 39 centres educatius de tota la Comunitat, dels quals cinc realitzaran la presentació de la seua experiència, on també estarà l’IES Marismas, de Los Palacios (Sevilla), des d’on una experta en mediació amb programació neurolingüística explicarà la seua forma de resoldre conflictes mitjançant una representació molt realista”. A més, l’IES Miralcamp abordarà la seua trajectòria en mediació per a millorar la convivència en el centre educatiu i l’expert José Antonio Marina oferirà la xarrada Educar és cosa de tots, que tancarà la primera sessió.
El divendres 12, serà el torn del mediador familiar i educador a peu de carrer en les 3.000 habitatges de Sevilla, Antonio Reina, i del mediador Pedro García Aguado que “repeteix visita a la ciutat, encara que aquesta vegada parlarà sobre aprendre a canviar”, assenyalen. “Enguany ens hem centrat molt en el tema de la família, com a base de tot, si la família no recolza a l’adolescent conflictiu, no pot solucionar el seu problema, per molt que treballem tots per a ajudar-li”, expliquen, i recorden que “des de l’IES Miralcamp també ens estem formant en la gestió d’emocions i de l’estrès per a transmetre-li-ho als nostres alumnes i convertir-los en joves preparats per a tot”.
“El Miralcamp és un referent a tots els nivells dins i fora de les nostres fronteres, per açò estem molt orgullosos de comptar amb el seu lideratge en el sector de la mediació des de fa una dècada”, conclou l’edil de Relacions Institucionals.