fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El moment de l’abstenci贸 – L’opini贸 de Rub茅n Soto

El moment de l’abstenci贸 – L’opini贸 de Rub茅n Soto

Ja ha passat el temut 26 de juny, ja hem votat i, gr脿cies a a莽貌, hem pogut traure dues conclusions clares.

La primera 茅s que les enquestes ens menteixen, ens enganyen. No sabria dir on est脿 l’error, si en la mostra o en la “cuina de dades” posterior. Per貌 si el freq眉ent 茅s que tinguen un lleuger desviament de la realitat, aquesta vegada s’han eixit de la carretera.聽Van unflar a Units Podem i a Ciutadans i subestimaren al Partit Popular i al Partit Socialista i a莽貌 pot provocar falta de confian莽a en aquestes prediccions de cara a futurs comicis.

La segona conclusi贸 que podem traure d’aquestes eleccions 茅s que cap partit podr脿 governar solament, i encara pactant, pot ser dif铆cil formar govern. Es necessita una abstenci贸, literalment una. Ara ho explique.

El PP 茅s qui ha tret m茅s escons, concretament 137, ells poden pactar amb C’s, 32 diputats; PNB, 5 escons i CCa-PNC, 1 diputat. Tot a莽貌 suma 175 vots a favor, que s’enfrontarien a 175 vots en contra, de la resta de partits.聽Si el PSOE volguera governar pactant amb UP i EH-Bildu sumaria 158 vots favorables i si a m茅s, aconseguira conv茅ncer als grups catalans CDC i ERC-CATS脥 obtindria exactament 175 sis i, per tant, es trobaria amb 175 nos de la resta de grups.聽La resta de combinacions donen un resultat inferior, donant per fet que el PSOE ha dit mil vegades en campanya que no recolzaria al PP i C’s que no recolzar脿 a UP.

Tot a莽貌 ens porta al fet que 茅s necess脿ria l’abstenci贸 d’un sol diputat per a formar govern, un govern de pactes que de cap manera tindria majoria absoluta. Per貌 en cas que cap partit pol铆tic estiga disposat a abstenir-se, en uns mesos, noves eleccions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.