fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Este PP ens vol fer riure i no té gràcia – L’opinió d’Adrián Sorribes

Este PP ens vol fer riure i no té gràcia – L’opinió d’Adrián Sorribes

Adrián Sorribes Herráiz és el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Nules i secretari comarcal PSPV Plana Baixa.

Fa pocs dies el PP de Pablo Casado cometia l’error de difondre un vídeo d’humor desitjant la mort del President del Govern. Aviat ho van esborrar després de l’al·luvió de crítiques per part de tots i especialment dels (pocs) dirigents entenimentats del PP que assenyalaven novament les malapteses dels nois de Casado. La revolució dels “cadells” de Noves Generacions té molta propaganda i poca gestió assenyalen els dissidents de la nova executiva popular.

Alguns en el PP es van anotar l’error per a no repetir-lo, tots no. De fet el PP de Nules, on en primàries va guanyar Casado, va decidir seguir la (maldestra) estela dels dirigents nacionals i fiar el seu argumentari polític a un monòleg d’humor. En este cas per la mesura ambiental i sanitària del banc d’ADN caní.

El monologuista en el seu espai d’humor va dedicar un tros a comentar el titular que Nules crearia un banc d’ADN caní per a reconéixer als gossos censats en el municipi i poder controlar l’abandó d’excrements, així com del mateix animal. Evidentment es van prendre totes les llicències necessàries perquè el seu espectacle tingués gràcia sense recaure que el que deia no s’ajustés a la realitat. El PP de Nules, com sempre, no necessitava que fos cert, només que li servís per a treure punta a la mesura. I és que quan estàs en l’oposició i no tens projecte, ni criteri, ni argument…prendre-ho prestat és més que res. Ells no es van preocupar d’estudiar mesures alternatives, ells no necessitaven escoltar als veïns reclamant solucions, ells simplement no van donar solució. Però compte, a l’equip de govern ni aigua, si algú omple amb falsedats un monòleg per a fer riure per què no usar-lo?

Però este equip de govern treballa no per a agradar al PP, que mai ho aconseguirem, sinó per a solucionar els problemes de la ciutadania de Nules. Així, en les reunions veïnals sempre escoltàvem la mateixa queixa “què fer amb els excrements dels gossos?” i ens vam posar a treballar. Entre les mesures que estudiem hi havia una que va néixer en la veïna Xàtiva i s’estava expandint a tota Espanya. El banc d’ADN caní presentava avantatges i inconvenients a estudiar. Ajuntaments de Màlaga, Madrid, Palma, Getafe, Hernani, Huelva, Crevillent, l’estaven implantant i aquí en la Comunitat Valenciana, Mislata presentava un resultat positiu de la mesura. Reducció de fins al 80%, disminuint també la despesa en neteja.

El sistema és senzill, en el moment de col·locar-li el xip identificatiu a la mascota, se li pren una mostra de saliva o sang i s’inclou en el banc d’ADN. A partir d’aquí, els gossos han d’incloure’s en el cens caní municipal i les dades són compartides per l’ajuntament i l’empresa de gestió de l’ADN. A partir d’aquí, la femta dels gossos poden vincular-se a la mascota i identificar al propietari incívic. Una altra part positiva és que, en cas d’abandó de l’animal, si l’amo li extreu el microxip també és identificable per l’ADN de l’animal. En tots dos casos suposa una mesura dissuasiva del comportament incívic de l’amo de la mascota.

L’Ajuntament està anunciant esta mesura entre els amos dels gossos censats així com en les Clíniques veterinàries del municipi. Estar censat i correctament identificat és una obligació per part dels amos dels animals, per la qual cosa en cas de no fer-ho s’enfronta a sancions econòmiques.

Esta mesura també ha estat sol·licitada pels propietaris de mascotes que han de sofrir l’incivisme d’uns altres. “La gent et mira com un delinqüent per passejar al gos, paguem tots per uns pocs”.
Prendre’s els problemes de la gent com si fes riure és la mesura del PP de Nules, escoltar i donar solucions la nostra. Un govern seriós contra una oposició que fa riure.

Leave a Reply

Your email address will not be published.