fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

“Ho tinc ben clar” – L’opini贸 de Pep Llu铆s Grau

“Ho tinc ben clar” – L’opini贸 de Pep Llu铆s Grau

Clar铆ssim! Apostem per la refundaci贸 del PSOE, pel futur i no pel passat, per un nou PSOE i no per una estructura anquilosada que reprodueix maneres poc saludables que permeten actuacions vergonyoses com la de l鈥1 d鈥檕ctubre, que va culminar amb un 鈥榗olp de m脿鈥 que destitu铆, de facto, al secretari general que havia estat elegit democr脿ticament.

Clar que s铆, clar que estem per empoderar la milit脿ncia, que assumisca la capacitat de decidir en les q眉estions fonamentals que els hi afecten o afecten al futur de la societat on treballen i on lluiten en el seu dia a dia, que decidisca amb el seu vot qui els representa en els 貌rgans de representaci贸 o en els c脿rrecs institucionals i que siga informat puntualment de la seua gesti贸, perqu猫 no puguen repetir-se fets com els de l鈥櫭簂tim Comit茅 Federal, que mai podrem oblidar.

Ho tenim ben clar que la nostra opci贸 茅s un nou PSOE on es practique i on es visca una democr脿cia radical, transparent, participativa, amable, permanentment autoexigent en les formes i en els continguts. Un partit on es respire i es visca la llibertat.

Tenim ben clar quin 茅s el partit que volem perqu猫 l鈥檈stem construint dia a dia, colze a colze amb les i els militants de totes i cadascuna de les agrupacions on anem, de manera amable i entusiasmada. Perqu猫 partim del rebuig absolut del qu猫 no volem, del qu猫 ha passat i no ha de tornar a passar, de les antigues maneres de fer que no ens agraden en absolut i que han propiciat un fets que ens avergonyeixen.

Sabem clarament qu猫 茅s el que passa quan les decisions no es prenen democr脿ticament, quan venen imposades, quan no s鈥檈ntenen i no es comparteixen… Quan s贸n uns pocs els qu猫 dirigeixen el partit i la gran majoria 鈥榓caten鈥 els seus mandats… La desafecci贸 est脿 assegurada. Les seus es buiden i la participaci贸 en el dia a dia de l鈥檕rganitzaci贸 cada vegada 茅s m茅s minsa. La joventut desapareix perqu猫 no ent茅n aquesta manera de funcionar. 脡s evident. 脡s ben clar que el divorci entre partit i milit脿ncia es trasllada i es reprodueix, a la fi, a la relaci贸 entre partit i societat: 茅s una conseq眉猫ncia inevitable.

聽I 茅s ben clar que aquesta 茅s una descripci贸 que reprodueix molt fidelment la realitat del 鈥榲ell PSOE鈥, el del 鈥榗op de m脿鈥, del partit dels barons, el de les pressions, el de les l铆nies roges, el dels temes 鈥榯ab煤鈥, el de les sancions a qui no obeeix, el dels grans actes on els protagonistes s贸n els de sempre… A莽貌 t茅 molt d鈥檃ll貌 que anomenem 鈥榲ella pol铆tica鈥, la de la ret貌rica de les grans paraules que no diuen res i que amaga les mateixes maneres de fer de sempre, tant allunyades de la realitat i dels veritables interessos de la milit脿ncia i de la societat. Tenim ben clar que aix貌 no ho volem.

Els darrers mesos s鈥檋a produ茂t un veritable terratr猫mol al PSOE: militants indignades i indignats que han omplert les seus per crear plataformes per defensar els seus drets, per recuperar la seua paraula, per tornar a reprendre la seua iniciativa, per al莽ar la veu i dir ben alt i ben fort que necessitem un nou PSOE que ens retorne la dignitat.

El cam铆 est脿 encetat i hi ha una persona que ha esdevingut el s铆mbol del qu猫 aquest partit necessita: Pedro S谩nchez. La v铆ctima que ha estat vista per tothom com a carregada de ra贸, sacrificada per no acceptar imposicions impr貌pies, per defensar la paraula donada, per ser fidel als votants i a la milit脿ncia. Va dimitir, for莽at per un moviment conspiratiu, va deixar el seu esc贸 per coher猫ncia i ha partit de zero. No hi ha ning煤 que puga dir el mateix, que tinga les cartes a la m脿, a la vista de tothom. I amb una proposta de regeneraci贸 per construir un partit del segle XXI, amb connexi贸 directa amb la societat i amb un model de participaci贸 que assegura una veritable qualitat democr脿tica. Ho tinc clar铆ssim.

Pep Llu铆s Grau 茅s聽exparlamentari del PSOE per Castell贸

Leave a Reply

Your email address will not be published.