fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La carpeta “Coses Pendents” – L’opinió de Marta Sorlí

La carpeta “Coses Pendents” – L’opinió de Marta Sorlí

Als pobles de Castelló tot és menys important, o això ens han volgut fer creure. Ens han posat un complex al cap des de fa anys, la vergonya de demanar les coses que ens són necessàries. Qui tria el que s’inverteix a la nostra terra acostuma a diluir-se en grans propostes suposadament importantíssimes per a l’estat mentre les nostres demandes es queden en un segon pla.

L’AVE fins a l’últim poble de Galícia és important. Les autovies que comuniquen Madrid amb l’últim poble d’Andalusia, imprescindibles. El rescat milionari a les autopistes defitàries que li peguen voltes a Madrid també. Tot és inqüestionable, mentre només recorden els nostres pobles per a dotar pressupostàriament la indemnització de Florentino. Per cert, també va dir que era tremendament necessària per als nostres pobles i comarques posar-nos la planta Castor.

Mentre deixen en segon pla la línia C6 de rodalia que connecta Castelló amb València i, a més a més, la creació del nucli de rodalia Castelló per a poder tindre comunicació al Maestrat ni està a la llista de coses per fer. Fins i tot l’AVE fins a Castelló, inversió totalment qüestionable tant en procediment com en benefici es converteix en l’obra de la Sagrada Família a Castelló.

L’alliberament de l’AP7 també deu estar en eixa llista de “ya si eso, otro día”. Només cal connectar la via amb els pobles però, fins i tot quan parlem d’una inversió mínima, el govern central s’oblida que ací també paguem els nostres impostos i tenim dret a uns serveis dignes.

El corredor mediterrani, la falta de finançament que repercuteix en els serveis públics, l’estació intermodal, la regeneració de la nostra costa… una llista que no acaba! Però la vergonya se’ns ha acabat i comencem a saber que a nosaltres també ens toca tindre els nostres serveis. Que quant venen les pluges i s’emporten les nostres platges tenim dret que s’invertisca en la seua millora.

Volem que un govern en minoria deixe de vetar el nostre benestar i tindre tot allò que ens pertoca. No volem ser més que cap territori, però tampoc volem ser menys. Volem el que és just, el que ens pertoca i sempre han deixat a la carpeta de “coses pendents”.

Marta Sorlí és diputada en el Congrés dels Diputats per Compromís.

Leave a Reply

Your email address will not be published.