fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

“La meva família sempre ha estat vinculada en la Gaiata 17 sent els meus avis co-fundadors” – Entrevistem a Estefanía Tudela

“La meva família sempre ha estat vinculada en la Gaiata 17 sent els meus avis co-fundadors” – Entrevistem a Estefanía Tudela

Estefanía Tudela Llorens és una estudiant de Traducció i Interpretació a la Universitat Pompeu Fabra, a Barcelona que hui es corona com a madrina de la Gaiata 17 “Tir de Colom”, ens conta ací la seua història en el món de la festa.

Des de quan portes a la gaiata? I en altres?
Porto en les Gaiates des del 2007 quan vaig ser Madrina Infantil. La meva família sempre ha estat vinculada en la Gaiata 17 sent els meus avis co-fundadors i la meva mare primera Madrina d’aquesta.

A part, he format part de la Gaiata 1 durant quatre anys, per amistat amb Ana i Eugenia Frias.

Com vas decidir ser Madrina de la teva gaiata?

Des de petita sempre he desitjat formar part d’aquest món. En el 2007 Javier Gimeno em va proposar ser Madrina Infantil, ja que era el 25 aniversari de la Gaiata. Va ser una cosa inesperada per mi, ja que mai m’hagués imaginat aquest somni fet realitat. 10 anys després Javier Gimeno va tornar a proposar-me ser Madrina de la Gaiata, al que contesti sens dubte, “Sí!”. Gràcies a ell he viscut i estic vivint aquesta experiència inoblidable. Li agraeixo molt que sempre hagi explicat amb mi.

D’on veu la teva passió per les festes de Castelló?

Sempre he sentit passió per les festes de Castelló. Des que vaig néixer, he participat al costat dels meus avis i el meu germà en l’ofrena a la Verge de Lledó.

Estàs nerviosa per la teva presentació?

De moment no estic nerviosa, sempre solc posar-me a última hora.

Que és el que més i menys t’agrada del món de la festa?

El que més m’agrada del món de la festa, és la il·lusió que es viu. Durant tot l’any aquestes esperant una setmana que passa volant. Veure a les persones gaudir, interessar-se per les Gaiates… m’alegra molt. No se m’ocorre gens que no m’agradi, intento gaudir al màxim tot.

Consideris que ser Madrina és una responsabilitat difícil?

Ser Madrina és una responsabilitat. No es fa difícil per la il·lusió de viure una setmana que saps que va a passar molt ràpida i que només ocorre una vegada en la vida; i intentes gaudir al màxim i viure-ho tot amb la major intensitat.

Com et recolzen la teva família i el president en la teva tasca?

Tant la meva família com el meu president són persones molt especials en la meva vida. Sempre estan aquí amb mi, recolzant-me en tot moment. Javi sempre em lleva els nervis abans d’un acte.

Com vius la teva relació amb les teves dames? I amb la resta de madrines?

La meva relació amb totes elles, tant les meves dames com a padrines és molt bona, conec a algunes padrines des de fa molts anys; amb les quals tinc gran amistat. Amb les meves dames he tingut molta sort, són noies molt agradables i il·lusionades pel món de la festa, encara que les conec d’aquest any, estem molt unides i hem arribat a congeniar molt bé.

Que penses del que passarà després del Magdalena Vítol? Faràs un pas endavant?

No penso més enllà de la setmana de la Magdalena, estudio a Barcelona i és difícil compaginar ambdues coses, per la qual cosa crec que serà impossible repetir ara com ara, encara que no ho descarto en un futur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.