fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Qui oblida la hist貌ria, es troba condemnat a repetir-la – L’opini贸 de Llanos Mass贸

Qui oblida la hist貌ria, es troba condemnat a repetir-la  – L’opini贸 de Llanos Mass贸

“Aquests immigrants, al contrari que els b脿rbars, no estan disposats a integrar-se a la nostra cultura i civilitzaci贸, mantenen els seus costums i la seua llei”.

Enll脿 pels segles III-IV d.C. l’imperi Rom脿 es trobava subsumit a una crisi econ貌mica i pol铆tica terrible, junt amb aix貌 els pobles de l’altra banda de les fronteres volien travessar-les fugint de les guerres provocades per uns altres pobles n貌mades provinents de l’est que, a causa d’un canvi clim脿tic, buscaven millors territoris on pasturaren els seus ramats. Les fronteres no van ser controlades i es produ铆 la invasi贸 dels pobles b脿rbars que esdevingu茅 en la caiguda de l’imperi Roma, ja que no tenien capacitat d’absorci贸 de tanta gent. Pr猫viament alguns pobles b脿rbars ja hi havien travessat les fronteres com a 鈥渆migrants legals鈥, 茅s a dir, com a colons i estaven federats a l’imperi havent acceptat les lleis romanes i havent-se integrat a la civilitzaci贸 romana.

Trobe el lector alguna semblan莽a amb la situaci贸 europea actual? A mi em sembla que s铆. Europa, durant un temps, mostr脿 al m贸n que el rodejava que era un territori on es podia viure b茅 i molts triaren vindre a viure ac铆, passar les fronteres de forma legal i tamb茅 il路legalment, ja que de tota manera m茅s prompte que tard se’ls donarien tots els drets. Per貌 aquests immigrants, al contrari que els b脿rbars, no estan disposats a integrar-se a la nostra cultura i civilitzaci贸, mantenen els seus costums i la seua llei, generen 鈥済uetos鈥, com es demostra per exemple a Fran莽a on hi ha barris en qu猫 la just铆cia i les lleis franceses no s贸n aplicades i la gendarmeria no pot entrar. A m茅s a m茅s, Europa hui es troba dins una forta crisi econ貌mica, de la qual ens diuen que est脿 sorgint, on hem d’afegir que est脿 patint la pressi贸 migrat貌ria de pobles que per tal de no confrontar-se i defendre els seus territoris de qui els envaeixen, fugen i demanen asil 鈥減ol铆tic?鈥, generen crisi humanit脿ria o almenys aix貌 ens fan creure els mitjans oficials de comunicaci贸 i totes les ONG.

Ens trobem en el punt sense retorn, la decisi贸 que s’adopte tindr脿 efectes per sempre. La q眉esti贸 茅s: defensem la nostra forma de viure, la democr脿cia en una civilitzaci贸 d’arrels cristianorromanes o, al contrari, transigim en ares d’un bonisme i permetem l’entrada de tothom?

En VOX pensem que l’煤nica soluci贸 茅s la primera.

Llanos Mass贸

 

Llanos Mass贸 茅s聽Presidenta Provincial de VOX Castell贸n

Leave a Reply

Your email address will not be published.