fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Orpesa del Mar i la Rosa dels vents – L’opini贸 d’Araceli de Moya

Orpesa del Mar i la Rosa dels vents – L’opini贸 d’Araceli de Moya

Araceli de Moya 茅s la portaveu de Ciutadans a l鈥檃juntament d鈥橭rpesa del Mar.

I 茅s que bufen nous vents en Orpesa; vents que marcaran un canvi de rumb per al nostre municipi.

Orpesa sap que necessita un projecte de futur que deixe arrere el model tur铆stic de “els daurats anys 90 del segle passat”. S铆, que deixe embarrancada aqueixa forma de gestionar el dia a dia de la vella pol铆tica, que nom茅s suposa un llast per a la nostra conviv猫ncia i per al nostre benestar.

Les bandades a l’hora de resoldre els problemes dels ve茂ns, per la falta de criteris i d’equitat, han portat a encallar l’economia dels oropesins i oropesines. La seua prosperitat ha desaparegut i aquest equip de Govern del PP, amb el seu alcalde al capdavant, ja no t茅 capacitat de fugir de l’atur, la falta de treball i les nul路les oportunitats laborals, professionals, culturals i fins i tot d’oci, dels seus joves.

Des de Ciutadans Orpesa, pensem que la falta d’un projecte que dissenye l’oferta tur铆stica en el municipi, concorde als vents que corren, 茅s un dels majors dels nostres problemes. I ho 茅s perqu猫 avui dia, el turisme 茅s una de les poques fonts de creaci贸 d’ocupaci贸, encara que no de qualitat d’ocupaci贸, dels nostres ve茂ns. Solucionar aquest gran desafiament, requereix “donar un colp de tim贸”, ja que ens trobem en un punt en el qual es precisa un canvi en el rumb de les coses, en la gesti贸 pol铆tica, i un “viratge per avante” en el comprom铆s dels ve茂ns amb Orpesa.

Com deia Ortega i Gasset, “Jo s贸c jo i la meua circumst脿ncia, i si no la salve a ella, no em salve jo”. I les circumst脿ncies d’Oropesa s贸n un pol铆gon industrial en estat catat贸nico, falta d’infraestructures adequades, falta de zones p煤bliques de asueto i gaudi en comunitat, que col路laboren a aconseguir una societat, un poble, m茅s cohesionat i m茅s feli莽.

I sobretot, ens falta “Un Relat”. Un relat que il路lusione, que ens “amadrine” uns amb uns altres, que ens ajude a mostrar al m贸n el nostre Patrimoni natural, hist貌ric, arqueol貌gic i cultural. Un relat que venja a ser el fil conductor dels nostres serveis i els nostres encants. I aquest relat, encara no ho hem posat en valor. Els qui ens governen des de fa lustres, encara no ho han entrellucat en el seu curt horitz贸.

Si no som conscients del punt en el qual ens trobem, si ens creiem el que no som i no acceptem que hem d’esfor莽ar-nos per aconseguir l’horitz贸 que anhelem, no ho aconseguirem.

L’horitz贸 que des de Ciutadans-Orpesa albirem, presenta un municipi din脿mic, on l’oferta tur铆stica la componguen tots i cadascun dels atractius tur铆stics llocs en valor, oferta laboral de xicotetes i mitges empreses que se situen en la nostra 脿rea d’ind煤stria verda, les nostres instal路lacions de recerca tecnol貌gica i de disseny, l’oferta esportiva, que lidere campionats nacionals i internacionals en instal路lacions oficials i una aposta per la cultura, contundent i innovadora.

Amb grans metes en turisme, desenvolupament empresarial i industrial, esport i cultura, tamb茅 ho seran els seus resultats. El despertar d’Orpesa camina per aquests quatre rumbs.

Veurem si els nostres ve茂ns senten aquest aire fresc, i amb la Rosa dels vents en una m脿, i la seua il路lusi贸 per ser testimonis d’aquest nou rumb per a Orpesa en l’altra, aposten per una nova embarcaci贸 i una nova tripulaci贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.