fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

T茅 projecte tur铆stic Orpesa? – L’opini贸 d’Araceli de Moya

T茅 projecte tur铆stic Orpesa? – L’opini贸 d’Araceli de Moya

Araceli de Moya es portaveu de Ciutadans a l鈥檃juntament d鈥橭rpesa del Mar.

Parlar de turisme aquests dies 茅s parlar d’actualitat. Li’l devem a les actuacions intolerables dels qui han batejat les mateixes com “turismofobia” i que ve a ser, en el nostre cas, el de “Tirar-se un pedres sobre la seua pr貌pia teulada”.

Perqu猫 ning煤 discuteix que el turisme 茅s la major font d’ingressos i de generaci贸 d’ocupaci贸 en el nostre pa铆s i ning煤 dubta que els qui volen “trencar Espanya”, han vist a carregar-se el turisme, una oportunitat d’or en honor d’aconseguir la seua obstinaci贸.

I, qu猫 hem de fer els qui sabem que la nostra economia dep猫n en gran manera dels turistes que ens visiten cada any?. Per descomptat, pansa per millorar dia a dia la nostra oferta tur铆stica oferint serveis de major qualitat, i aprendre a generar ocupaci贸 estable i justament remunerat.

En Ciutadans apostem pel turisme; igual que apostem per la innovaci贸 i el desenvolupament tecnol貌gic i industrial del nostre pa铆s. A mitj脿 termini, en l’educaci贸, trobem la millor eina per a aconseguir l’anhelat creixement econ貌mic i laboral per als nostres treballadors i aut貌noms.

La veritat 茅s que el nostre pa铆s 茅s en si mateix una destinaci贸 vacacional i referent tur铆stic mundial i, per a alguna cosa que no fem malament del tot, alguns li’l volen carregar.

S贸n molts els municipis tradicionalment tur铆stics, com 茅s Orpesa. I jo els pregunte, en Orpesa, En quin model de creixement est脿 pensant el govern del PP des de l’Ajuntament? Ja li’l dic jo: en cap; el pol铆gon industrial, m茅s estancat, impossible. La imatge d’Orpesa, m茅s deteriorada que mai, amb la brut铆cia com a protagonista en carrers i avingudes. Les zones verdes, abandonades. I el model tur铆stic del municipi, ancorat en els anys 90.

Aquesta situaci贸 茅s la que ha d’evitar-se per a no donar ales als qui volen pintar als turistes que ens visiten com els culpables de la brut铆cia en el poble, el caos en el tr脿fic, l’ocupaci贸 exacerbada de les vies p煤bliques, sobretot dels passejos mar铆tims, les ombrel路les des de les 7 del mat铆 clavades en les primeres files en les platges, sense estiuejants…, papers, burilles i llandes pel s貌l, les pixades dels gossos, etc.

No senyors, no ens enganyem!

Si alguna cosa troben malament en les actituds dels uns i els altres, si hi ha deixadesa en la neteja, si no hi ha un pla d’acci贸 quan passem de 9.000 habitants a 100.000 habitants, no 茅s culpa del turisme. 脡s culpa d’aquest equip de govern del PP, amb la seua majoria absoluta, gr脿cies al maquiav猫l路lic pacte, de facto, amb l’edil de Si Se Puede, marca de Podemos en Orpesa, amb Rafael Albert al capdavant. Ells s贸n els responsables pol铆tics de tot aquest embolic. I no els turistes, que per a Ciutadans Orpesa, s贸n i seran sempre benvinguts a la nostra localitat.

Perqu猫 est脿 en mans dels nostres governants que el turisme siga de qualitat, que respecte el nostre entorn i tradicions. No parle de poder adquisitiu alt, sin贸 de civisme. La resta, vindr脿 per si solament.

Si la gesti贸 municipal anara l’adequada, no hi hauria aqueix descontentament de propis i estranys, amb l’estat de brut铆cia i aband贸 de carrers, passejos i jardins. No hi hauria descontent per l’acumulaci贸 de brossa i olors molestes. No hi hauria tensi贸 entre ve茂ns d’Orpesa i els turistes per l’ocupaci贸 de les platges des de les 7 del mat铆, clavant els m茅s matiners, les ombrel路les i desapareixent fins a les 12 del migdia. No hi hauria baralles i insults di脿riament entre vianants i comer莽os que ocupen les voreres i cal莽ades de forma descontrolada, impedint passejar per aqueixes zones.

En fi, hi ha tant treball per fer i tan poques ganes i idees de com dur-ho a terme. Aquesta mala gesti贸 茅s la que encoratja als uns i els altres contra el turisme i d贸na pretextos als qui volen danyar l’economia espanyola amb tal de carregar-se el nostre pa铆s.

I en Orpesa, falta un projecte de futur que dissenye l’oferta tur铆stica en el municipi concorde als temps que corren.

Senyors i senyores, arrere van quedar els daurats anys 90!

I 茅s que estem ja en el segle XXI!

Leave a Reply

Your email address will not be published.