fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Carrasco (PP): “Vivim una situació de bloqueig en la gestió política de l’Ajuntament per culpa de la crisi del govern municipal”

Carrasco (PP): “Vivim una situació de bloqueig en la gestió política de l’Ajuntament per culpa de la crisi del govern municipal”

La portaveu del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, denúncia el bloqueig provocat per la crisi de govern que impedeix que es facen inversions estratègiques per a la ciutat. “El Desacord de Fadrell sí que té conseqüències per als castellonencs. Amb un pressupost prorrogat no hi ha marge per a aprovar nous contractes d’obres i serveis. No hi ha gestió, no hi ha inversió, no hi ha avanços i, per tant, no hi ha solució als problemes que tenen els castellonencs”, assenyala.

La portaveu del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, denúncia el bloqueig en la gestió municipal que fa que l’Ajuntament estiga paralitzat. “La crisi del govern municipal ens ha portat a esta situació de bloqueig. Tenim uns pressupostos prorrogats perquè no s’han elaborat nous comptes per a 2020, i per tant, no es poden tirar avant noves iniciatives traduïdes en inversions i serveis per a la ciutat. I tot, perquè des que va esclatar la crisi entre PSPV, Compromís i Unides Podem, este Ajuntament no ha aprovat ni una sola mesura de gran importància”, ha explicat. Carrasco ha aclarit que la ciutat continua funcionant gràcies als 1.200 funcionaris que cada dia fan que els assumptes administratius més immediats tiren avant.

La portaveu dels populars ha enlletgit estos fets en roda de premsa, on ha comparegut al costat dels regidors del seu equip, Sergio Toledo, i Vicent Sales. I és que, “per més que ho neguen els portaveus dels tres partits de l”Acord de Fadrell’, no hi ha gestió, no hi ha inversió, no hi ha avanços i, per tant, no hi ha solució als problemes que tenen els castellonencs. L’absència de pressupost sí que té conseqüències negatives: bloqueja decisions estratègiques per a la ciutat”. “I la prova més evident és un ple de gener buit, sense temes rellevants que debatre, només assumptes de mer tràmit, com a permisos d’obres que no impliquen desemborsament econòmic”, assenyala Carrasco.

Mentrestant, la líder dels populars ha recordat que el govern d’Amparo Marco continua pagant més de 40 milions d’euros fora de contracte des de l’any 2015. Actualment, assegura, “hi ha 11 contractes de serveis caducats, alguns des de l’any 2016, que es paguen sistemàticament a través de factures amb reconeixements extrajudicials, com el manteniment dels sistemes de seguretat de robatoris i cambres i connexió a la Sala d’Emergències; de transport de materials i retirada d’estos; de pavimentació de calçades, entre altres”.

A més, afig: “El Negociat de Compres està treballant ara mateix amb quatre contractes de compres i subministraments vençuts, des del 2017. I altres cinc vencen al llarg d’este any 2020. I per si tot això és poc, hi ha ara mateix altres 8 contractes de compres i subministraments que han sigut prorrogats en este any 2020, dins de la política de prorrogar sistemàticament els contractes que està seguint este Ajuntament”.

Cal recordar que amb un pressupost prorrogat no es pot recórrer als diners. No es poden aprovar nous contractes d’obres i serveis. I és per això, “que l’equip de govern d’Amparo Marco va aprovar en l’última junta de govern local, la celebrada el 23 de gener de 2020, una pròrroga del contracte per a la prestació del servei de manteniment de les zones de jocs de la ciutat, sabent que no anava a poder licitar un nou. Significa això que el consistori renuncia a traure el contracte de nou a licitació i, per tant, els castellonencs ixen perdent, perquè no hi ha possibilitat que es presenten més ofertes i disminuïsca el cost del servei per la licitació de la concurrència competitiva que porta aparellat el procés”, subratlla l’edil popular.

Per tant, Carrasco posa l’accent en el fet que “el desconeixement, la desídia, la falta d’organització i de control de l’equip de govern d’este Ajuntament li costa als castellonencs molts milers d’euros, ja que renunciar a traure els contractes a concurs suposa renunciar també a estalvis de caràcter econòmic, a més de tancar la porta a un dret legítim que tenen totes les empreses de poder treballar amb l’administració. És a dir, es trenca el principi d’igualtat d’oportunitats que ha de regir en una institució pública”.

D’altra banda, dels contractes que sí que aconsegueixen traure a licitació, acaben recorrent-se, “com ha passat amb el concurs de neteja de col·legis en el qual s’acaba de presentar un contenciós-administratiu. Que es presenten estes situacions, podria ser normal, el problema és que com s’obrin els concursos tan tard, ja caducats, no dóna temps al fet que es resolguen abans que vencen”, afig la portaveu.

“Els comptes, que són la principal eina que fa que es generen inversions i es presten serveis, s’aprovarà, un any més, tard i malament. I s’aprova tard i malament perquè l’equip de govern està pensant més en clau de partit que en clau de ciutat i en la defensa dels interessos generals. Els castellonencs són els pitjor aturats. Paguen els seus impostos des del primer dia, però els 187 milions d’euros que enguany recaptarà este Ajuntament després no tornarà a ells en forma d’inversions i serveis. Com prompte, el pressupost no estarà actiu fins al mes de maig, tenint en compte que el mes de març i principis d’abril és inoperatiu per la Magdalena i Pasqua. Per tant, els comptes del 2020 no es gastaran tornaran a anar a parar als bancs”, vaticina Carrasco.

La portaveu dels populars s’ha referit als ordres del dia de les Comissions Plenàries, que marquen els assumptes del ple, on es constata que tant el despatx ordinari, com el despatx extraordinari estan buits. “La comissió plenària de les persones, aqueixes a les quals l’equip de govern venia a salvar, va anar directament sense cap acord que debatre; la de Sostenibilitat i Ordenació del Territori, va abordar dos punts que són de tràmit; i el mateix la de Govern Interior, que només porta un punt per a designar a la persona del PSOE que ocuparà una plaça en el Consell Rector del Patronat de Turisme, després de l’embolic que tenen muntat en el si de la institució, després del cessament de la gerent i del representant i assessor d’alcaldia del càrrec de vocal”, ha desgranat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.