fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Compromís pregunta al govern per l’apocalipsi zombi

Compromís pregunta al govern per l’apocalipsi zombi

Carles Mulet: “pretenem veure si el responsable d’enviar-nos les respostes oficials, la Secretària d’Estat de Relacions amb les Corts, reflexiona sobre la inutilitat i inconcreció de moltes d’elles davant demandes concretes, clares i inequívoques d’informació”.

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha denunciat avui la política d’incomunicació que duu a terme el Govern des de la Secretària d’Estat de Relacions amb les Corts, òrgan de comunicació habitual entre el Govern i les Corts Generals i que hauria d’apostar per complir el que els diputats i senadors esperen quant a la remissió a les Corts Generals dels escrits i comunicacions que el Govern envie a les Càmeres fruit de preguntes parlamentàries o petició de documents.

Segons ha recordat Mulet “veiem amb estupor com la funció de control parlamentari al Govern es veu constantment impedida per part de l’executiu, quan estem veient com a bona part de les respostes del Govern, preguntes parlamentàries des del Senat per a contestació escrita, no aporten cap tipus informació. Centenars de preguntes exigint mesurades contra els municipis o entitats que incompleixen la llei de memòria històrica, les responen evitant l’assumpte i sense entrar en matèria. Els preguntem per les inversions en tots i cadascun dels municipis valencians, i eviten donar dades”.

La coalició Compromís a través dels seus dos senadors ha sol·licitat informació que requereixen conéixer tant els representants com a molts edils i autoritats de centenars de municipis “preguntes concretes amb una sola resposta genèrica, que remeten a la legislació que ja coneixem, per a no explicar les accions que ha pogut fer el Govern en casos molt concrets, o com responen vaguetats que gens tenen a veure amb el preguntat. Alguna cosa inadmissible i desesperant després de setmanes d’espera, que en moltes ocasions repliquem amb la nostra disconformitat amb la pregunta, alguna cosa que el Secretari d’Estat, José Luis Ayllón Mans, amb una formació jurídica hauria de conéixer”.

L’article 111 de la Constitució Espanyola estableix que 1) El Govern i cadascun dels seus membres estan sotmesos a les interpel·lacions i preguntes que se li formulen en les Càmeres. Per a aquesta classe de debat els Reglaments establiran un temps mínim setmanal.

L’article 20 del Reglament del Senat exposa que 2) Per al millor compliment de les seues funcions parlamentàries, els Senadors, previ coneixement del respectiu Grup Parlamentari, tindran la facultat de recaptar de les Administracions Públiques les dades, informes o documents que obren en poder d’aquestes. També l’article 169- 1) El Govern haurà de remetre la resposta corresponent a les preguntes de contestació escrita dins dels trenta dies següents a la seua comunicació.

Aquest termini de 30 dies, mai es compleixen i, a preguntes serioses es contesten moltes vegades respostes que no aporten res (compleixen, per tant, amb la seua obligació formal, però no respecten el control parlamentari efectiu), la qual cosa suposa una evident manca de democràcia i comunicació.

Per açò es pregunta, per a veure si es tracta d’un problema de comprensió, atenció o d’interés en la temàtica:

Es tracta d’un problema de comprensió, atenció o d’interés en la temàtica?

Quins protocols té adoptats el Govern davant la possibilitat d’una apocalipsi zombi?

Leave a Reply

Your email address will not be published.