fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Comprom铆s pregunta al govern per l’apocalipsi zombi

Comprom铆s pregunta al govern per l’apocalipsi zombi

Carles Mulet: “pretenem veure si el responsable d’enviar-nos les respostes oficials, la Secret脿ria d’Estat de Relacions amb les Corts, reflexiona sobre la inutilitat i inconcreci贸 de moltes d’elles davant demandes concretes, clares i inequ铆voques d’informaci贸”.

El senador territorial de Comprom铆s, Carles Mulet, ha denunciat avui la pol铆tica d’incomunicaci贸 que duu a terme el Govern des de la Secret脿ria d’Estat de Relacions amb les Corts, 貌rgan de comunicaci贸 habitual entre el Govern i les Corts Generals i que hauria d’apostar per complir el que els diputats i senadors esperen quant a la remissi贸 a les Corts Generals dels escrits i comunicacions que el Govern envie a les C脿meres fruit de preguntes parlament脿ries o petici贸 de documents.

Segons ha recordat Mulet “veiem amb estupor com la funci贸 de control parlamentari al Govern es veu constantment impedida per part de l’executiu, quan estem veient com a bona part de les respostes del Govern, preguntes parlament脿ries des del Senat per a contestaci贸 escrita, no aporten cap tipus informaci贸. Centenars de preguntes exigint mesurades contra els municipis o entitats que incompleixen la llei de mem貌ria hist貌rica, les responen evitant l’assumpte i sense entrar en mat猫ria. Els preguntem per les inversions en tots i cadascun dels municipis valencians, i eviten donar dades”.

La coalici贸 Comprom铆s a trav茅s dels seus dos senadors ha sol路licitat informaci贸 que requereixen con茅ixer tant els representants com a molts edils i autoritats de centenars de municipis “preguntes concretes amb una sola resposta gen猫rica, que remeten a la legislaci贸 que ja coneixem, per a no explicar les accions que ha pogut fer el Govern en casos molt concrets, o com responen vaguetats que gens tenen a veure amb el preguntat. Alguna cosa inadmissible i desesperant despr茅s de setmanes d’espera, que en moltes ocasions repliquem amb la nostra disconformitat amb la pregunta, alguna cosa que el Secretari d’Estat, Jos茅 Luis Ayll贸n Mans, amb una formaci贸 jur铆dica hauria de con茅ixer”.

L’article 111 de la Constituci贸 Espanyola estableix que 1) El Govern i cadascun dels seus membres estan sotmesos a les interpel路lacions i preguntes que se li formulen en les C脿meres. Per a aquesta classe de debat els Reglaments establiran un temps m铆nim setmanal.

L’article 20 del Reglament del Senat exposa que 2) Per al millor compliment de les seues funcions parlament脿ries, els Senadors, previ coneixement del respectiu Grup Parlamentari, tindran la facultat de recaptar de les Administracions P煤bliques les dades, informes o documents que obren en poder d’aquestes. Tamb茅 l’article 169- 1) El Govern haur脿 de remetre la resposta corresponent a les preguntes de contestaci贸 escrita dins dels trenta dies seg眉ents a la seua comunicaci贸.

Aquest termini de 30 dies, mai es compleixen i, a preguntes serioses es contesten moltes vegades respostes que no aporten res (compleixen, per tant, amb la seua obligaci贸 formal, per貌 no respecten el control parlamentari efectiu), la qual cosa suposa una evident manca de democr脿cia i comunicaci贸.

Per a莽貌 es pregunta, per a veure si es tracta d’un problema de comprensi贸, atenci贸 o d’inter茅s en la tem脿tica:

Es tracta d’un problema de comprensi贸, atenci贸 o d’inter茅s en la tem脿tica?

Quins protocols t茅 adoptats el Govern davant la possibilitat d’una apocalipsi zombi?

Leave a Reply

Your email address will not be published.