fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Comprom铆s, PSPV i Castell贸 en Moviment sol路liciten al Govern que retire els recursos d’inconstitucionalitat contra el Dret Civil Valenci脿

Comprom铆s, PSPV i Castell贸 en Moviment sol路liciten al Govern que retire els recursos d’inconstitucionalitat contra el Dret Civil Valenci脿

Han presentat una declaraci贸 institucional conjunta de cara a la celebraci贸 del pr貌xim ple.

En la declaraci贸 institucional, les tres forces han arribat a l’acord de sol路licitar a l’Ajuntament de Castell贸 que s’adherisca al manifest promogut per l’Associaci贸 de Juristes Valencians (AJV) pel qual es demana la retirada dels recursos d’inconstitucionalitat contra les normes del dret civil valenci脿.

Dit manifest, al路ludeix a les normes d’脿mplia demanda social contemplades dins de les normes de dret civil valenci脿, com la Llei del r猫gim econ貌mic matrimonial valenci脿 de 2007, la Llei de cust貌dia compartida de 2011, la Llei d’Unions de fet de 2012 i la Llei dels contractes i altres relacions jur铆diques agr脿ries de 2013. El mateix manifest afirma que “tres d’aquestes quatre lleis estan actualment recorregudes per l’Estat central davant el Tribunal Constitucional i, en algun cas, com en el de la Llei de r猫gim econ貌mic matrimonial, despr茅s d’un comportament obertament deslleial i menyspreador durant les negociacions per a la retirada del recurs”.

El manifest continua dient que “el dret civil foral 茅s un dels elements identitaris dels valencians, en la l铆nia d’altres estatuts com els de Arag贸 o Catalunya. Per貌, com ha ocorregut en tantes ocasions al llarg de la nostra hist貌ria, des de Madrid s’imposen traves al nostre autogovern malgrat que l’article 7 obliga a la Generalitat al fet que la reintegraci贸 del dret civil foral siga un principi rector de l’actuaci贸 del Consell i de les Corts”.

A m茅s, el text dicta que “el que es q眉estiona amb aqueixos recursos 茅s la pr貌pia exist猫ncia d’un dret civil foral valenci脿, i amb a莽貌, la potestat de donar una soluci贸 pr貌pia als nostres problemes actuals”.

Per tot a莽貌, PSPV, Comprom铆s i Castell贸 en Moviment s’adhereixen a dit manifest i sol路liciten “al Govern estatal que retire sense perdre m茅s temps els recursos d’inconstitucionalitat plantejats”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.