fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Compromís reclama explicacions al diputat provincial de bombers per prescindir dels professionals al rescat de Borriol

Compromís reclama explicacions al diputat provincial de bombers per prescindir dels professionals al rescat de Borriol

La diputada de Compromís, Belén Bachero, lamenta que “Rubio se saltara els criteris d’operativitat, proximitat i professionalitat que han de prevaldre les operacions de rescat”.

La responsable de l’àrea de Medi Ambient de Compromís les Corts Valencianes, Belén Bachero, ha anunciat que “ha presentat formalment ja un conjunt de peticions de documentació davant les Corts perquè s’expliquen fil per randa els criteris que ha utilitza el diputat provincial de Bombers, el popular Luis Rubio, a l’hora d’activar els operatius de rescat a la província de Castelló”. Bachero realitza aquest anunci després de rebre una allau de queixes dels diferents cossos professionals d’emergències de Castelló, que consideren “inexplicable que, de nou no se’ls haja mobilitzat en la recerca i rescat d’una persona, malgrat haver-hi operatius pròxims i a comptar amb dilatada experiència en aquest tipus d’actuacions”, han indicat alguns afectats.

Bachero considera que Rubio ha d’aclarir amb tot detall per què, davant un avís d’aquestes característiques, només es van mobilitzar a Castelló cossos de voluntaris, mentre que els operatius professionals de la zona no van ser activats. “Independentment del fatal desenllaç, perquè aquesta és una pràctica habitual de Rubio, el responsable de Bombers d’aquesta província ha d’aclarir per quins motius, davant d’un avís d’una desaparició a la província rebuda ahir dijous entre les 13.30 i les 14 hores, no es va avisar per col·laborar en el rescat a cap dels operatius de la zona de la Unitat de Brigades d’Emergència”. Segons Bachero, “no té sentit que es dispose de personal professional, preparat i format, amb experiència, disponible i en bases properes esperant als parcs, i que el diputat de Bombers preferisca activar només als voluntaris”. Així, segons Bachero, “podent cridar a la Unitat de Brigades d’Emergència de Bell-lloc, o fins i tot altres com les d’Ajudar, Alcalà, Eslida, Sant Mateu, fins i tot Vistabella, on havia professionals a l’expectativa de col·laborar, Rubio només va fer del cos de voluntaris”. “De fet”, afegeix Bachero, “ni tan sols el parc de bombers del Consorci Provincial a Orpesa va ser mobilitzat completament”.

La diputada de Compromís considera que en el fons d’aquesta decisió s’oculta la intenció de Rubio d’anar substituint progressivament els cossos professionals de Bombers per cossos de voluntaris, tot i la minva en la qualitat del servei i en l’operativitat que això suposa. “Es tracta d’un procés similar a una privatització encoberta, però en aquest cas és una progressiva substitució dels bombers i cossos professionals per cossos de voluntaris, que resulten més econòmics i sobre els quals té més discrecionalitat en la selecció de personal … , però que estan menys preparats”. “Només així s’explica que la manca de creació de places de bombers professionals quan han aparegut nous serveis a la província, com el de l’aeroport; i també així s’explica la falta d’oposicions malgrat l’elevada mitjana d’edat dels bombers i la resta de cossos professionals de la província de Castelló”. Per això, adverteix Bachero, “anem a fiscalitzar la gestió de Rubio fins al més mínim detall, a més de proposar canvis estructurals per millorar l’efectivitat dels serveis d’emergències”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.