fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Educaci贸 informa els centres educatius de Castell贸 de la nova convocat貌ria del programa Erasmus + 2016

Educaci贸 informa els centres educatius de Castell贸 de la nova convocat貌ria del programa Erasmus + 2016

Entre els principals objectius del programa destaca la promoci贸 del multiling眉isme, l’equitat i la inclusi贸.聽Els centres podran sol路licitar la participaci贸 en el programa europeu de mobilitat de docents i alumnes fins al dia 2 de febrer i fins al 31 de mar莽.聽Per a sol路licitar la participaci贸 en el programa dirigit a associacions estrat猫giques en l’脿mbit de l’educaci贸 i la formaci贸, els centres tindran de termini fins al 31 de mar莽.

La Conselleria d’Educaci贸, Investigaci贸, Cultura i Esport ha organitzat una jornada informativa dirigida als centres educatius de la prov铆ncia de Castell贸 a fi de donar a con茅ixer la nova convocat貌ria del programa Erasmus + 2016. La jornada ha comptat amb la participaci贸 del director general de Pol铆tica Ling眉铆stica i Gesti贸 del Multiling眉isme, Rub茅n Trenzano, que ha explicat el procediment per participar en aquestos programes europeus als representants de centres educatius de Prim脿ria, Secund脿ria, FP, i escoles de persones adultes.

Es tracta de la segona reuni贸 informativa despr茅s de la celebrada a Val猫ncia la setmana passada. Aquest dijous 21 de gener, la jornada tindr脿 lloc a Alacant. La descentralitzaci贸 de les reunions t茅 com a objectiu que els centres educatius interessats a participar en el programa Erasmus+ puguen rebre la informaci贸 de la convocat貌ria sense haver de realitzar grans despla莽aments.

En el transcurs de la trobada s’ha informat els centres de les dates per a poder presentar la sol路licitud de participaci贸. En concret, els centres que vulguen participar en el programa europeu de mobilitat de docents i alumnes, 茅s a dir, en l’acci贸 clau 1, tindran fins al dia 2 de febrer, i els centres que vulguen participar en l’acci贸 clau 2, dirigida a associacions estrat猫giques en l’脿mbit de l’educaci贸 i la formaci贸, tindran de termini fins al 31 de mar莽.

Objectius +

Erasmus+ 茅s el programa de la UE en els 脿mbits de l’educaci贸, la formaci贸, la joventut i l’esport per al per铆ode 2014-2020. Es tracta del programa 煤nic que impulsa les perspectives laborals i el desenvolupament personal, a m茅s d’ajudar als sistemes d’educaci贸, formaci贸 i joventut a proporcionar un ensenyament i un aprenentatge que doten les persones de les capacitats necess脿ries per al mercat laboral i la societat actual i futura.

Aquest programa europeu permet incrementar la qualitat i la dimensi贸 europea de l’educaci贸, recolzar les millores en els enfocaments pedag貌gics i en la gesti贸 escolar, aix铆 com millorar la motivaci贸 i incrementar la mobilitat de l’alumnat i del personal educatiu.

En concret, dins del programa es troba Erasmus+: Comenius, que se centra en les activitats del programa pertanyents exclusivament a l’脿mbit de l’educaci贸 escolar; Erasmus+: Erasmus, consistent en les activitats del programa pertanyents exclusivament a l’脿mbit de l’educaci贸 superior i centrades en els pa茂sos del programa; Erasmus+: Erasmus Mundus, en els t铆tols conjunts de m脿ster Erasmus Mundus; i Erasmus+: Leonardo da Vinci, en les activitats del programa pertanyents exclusivament a l’脿mbit de la formaci贸 professional.

Aix铆 mateix, el programa tamb茅 inclou les activitats del programa pertanyents exclusivament a l’脿mbit de l’aprenentatge de persones adultes, denominat Erasmus+: Grundtvig; les activitats pertanyents exclusivament a l’脿mbit de l’aprenentatge no formal i informal dels joves, sota el nom d’Erasmus+: la Joventut en Acci贸; les activitats pertanyents exclusivament a l’脿mbit dels estudis de la Uni贸 Europea, denominades Erasmus+: Jean Monnet; i les activitats de l’脿mbit esportiu, sota el nom d’Esramus*: Esports.

Promoci贸 del multiling眉isme i la inclusi贸

En el transcurs de la jornada tamb茅 s’ha explicat que un dels objectius espec铆fics del programa 茅s promoure l’aprenentatge de les lleng眉es i la diversitat ling眉铆stica. La falta de compet猫ncies ling眉铆stiques 茅s una de les principals barreres a la participaci贸 en els programes europeus d’educaci贸, formaci贸 i joventut. Les oportunitats creades per a oferir suport ling眉铆stic estan orientades a augmentar l’efici猫ncia i l’efectivitat de la mobilitat, a millorar el funcionament de l’aprenentatge i, per tant, a contribuir a l’objectiu espec铆fic del programa.

Aix铆 mateix, el programa Erasmus+ t茅 com a objectiu promoure l’equitat i la inclusi贸 a fi de facilitar l’acc茅s dels participants que procedeixen d’entorns desfavorits i tenen menys oportunitats que els seus companys quan la situaci贸 desfavorable els limite o els impedisca la participaci贸 en activitats transnacionals per motius com ara: discapacitat, dificultats educatives, obstacles econ貌mics, difer猫ncies culturals, problemes de salut, obstacles de car脿cter social, o geogr脿fics.

Leave a Reply

Your email address will not be published.