fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

El Grup Popular de Castell贸 urgeix que s’agilite el pagament de la segona part del programa Xarxa Llibres

El Grup Popular de Castell贸 urgeix que s’agilite el pagament de la segona part del programa Xarxa Llibres

Espa帽a: “Les fam铆lies que malgrat la falta d’informaci贸, van aconseguir sol路licitar les ajudes, han complit la seua part en lliurar els llibres, no obstant aix貌, l’Ajuntament no. Dels 684.915 euros reservats a Xarxa Llibres nom茅s s’han gastat 49.915 euros”.

El Grup Municipal Popular reclama al bipartit que agilite el pagament de les ajudes compromeses en la segona fase del programa Xarxa Llibres.

La regidora popular, Mar铆a Espa帽a, assenyala que les fam铆lies, que ho van sol路licitar malgrat la desinformaci贸 amb la qual es van trobar a causa d’una mala planificaci贸 inicial, han complit amb el seu comprom铆s de retornar els llibres al centre fa m茅s de tres mesos, “per a莽貌, no mereixen que les ajudes promeses es demoren durant m茅s temps”.

Segons l’estat d’execuci贸 dels comptes del consistori, dels 648.915 euros que l’Ajuntament va reservar al programa Xarxa Llibres, nom茅s s’han gastat 49.915 euros, “no entenem com havent-hi diners, no s’abonen les ajudes”.

Espa帽a recorda que “el bipartit s铆 que es va donar pressa per a realitzar un trasp脿s de 225.000 euros d’aquesta partida de Xarxa Llibres a la de Festes, per a fer front al forat econ貌mic, no obstant aix貌, les fam铆lies que es van acollir al programa Xarxa Llibres 脿dhuc no saben quan van a cobrar la segona fase”.

Cal recordar que en l’煤ltim Ple el Grup Municipal Popular va enlletgir al bipartit que utilitzara un mecanisme opac, com va ser l’execuci贸, per decret, d’una transfer猫ncia de 125.000 euros -la segona despr茅s de la d’agost, de 100.000 euros-, trets de la partida reservada al programa Xarxa Llibres, per a pagar聽el forat econ貌mic de les festes.

Espa帽a: “Desitgem que en aquesta segona fase no es repetisquen els retards, per part de l’administraci贸 local, doncs les fam铆lies no tenen per qu猫 pagar la gesti贸 inefica莽 dels governants”.

“Les fam铆lies no es conformen amb el termini imminent que els d贸na per resposta l’Ajuntament. En pocs dies es compleixen dos mesos des de l’inici d’un nou curs escolar, les ajudes no arriben i els professionals de l’educaci贸 no tenen per qu猫 rebre cont铆nuament les queixes que aquesta demora est脿 generant”, manifesta Espa帽a. A m茅s, recorda que aquest programa s’ha caracteritzat pels retards des del seu inici.

Tot a莽貌, s’uneix al fet que “Va haver-hi centres p煤blics com el Bernat Artola o el Sos Baynat, els alumnes del qual van haver de comen莽ar les classes sense llibres, perqu猫 les ajudes no havien arribat”. En altres casos, la falta d’informaci贸 va portar als pares a haver de pagar de la seua butxaca els llibres per a assegurar que els seus fills comen莽aren el curs amb el material adequat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.