fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

El Ple aprovarà avui importants obres per a Morella, Xiva, Ortells i l’Hostal Nou

El Ple aprovarà avui importants obres per a Morella, Xiva, Ortells i l’Hostal Nou

Des del consistori es torna a lamentar que la Diputació de Castelló no augmente de forma important la quantitat destinada als Plans Provincials, que és l’única línia d’ajuda objectiva i reglada per a tots els municipis.

El Ple de Morella aprovarà avui les properes obres que s’executaran, en part, amb càrrecs als Plans Provincials d’Obres i Serveis (POIS). A Morella, es durà a terme la reurbanització del carrer Verge del Rosari, a l’Hostal Nou, es renovarà el carrer dels Gremis, a Xiva, es continuarà amb la rehabilitació de l’edifici del forn i, a Ortells, s’adequarà l’entrada pel camí de la Hijuela. Des del consistori es torna a lamentar que la Diputació de Castelló no augmente de forma important la quantitat que destina als POIS, ja que en aquests moments és bastant inferior a la de fa deu anys.

El regidor d’obres, Amadeu Bordàs, assenyala que “aquestes actuacions que portarem a terme són importants i serviran per renovar diferents carrers i edificis emblemàtics de Morella, Hostal Nou, Xiva i Ortells”.

El carrer Verge del Rosari és un dels pocs de la localitat que no s’han renovat de forma integral. Aquest comunica la costa i la plaça de Sant Joan amb la pujada dels Llavadors i amb la intersecció cap al Portal de Sant Mateu, una de les entrades i sortides importants de la ciutat. Aquesta intervenció se centrarà a la zona que va des de la intersecció fins a la costa de Sant Joan. Amb aquesta actuació, es renovaran les canalitzacions i tota la part superficial. El pressupost de la intervenció és de 90.000 euros, dels quals la Diputació de Castelló aporta 30.000 a través dels POIS. L’Ajuntament de Morella també destinarà els fons de l’AVEN per a completar el pressupost total. A l’Hostal Nou es pavimentarà el carrer dels Gremis, que és la que connecta la N-232 amb Segona del Riu.

En Xiva es continuarà rehabilitant l’edifici del forn, un immoble molt estimat pels veïns i veïnes de la localitat i que es trobava en molt mal estat. L’objectiu és recuperar l’immoble i que es puga destinar a usos culturals en un futur. Mentre que a Ortells, s’adequarà una de les entrades principals, la del camí de la Hijuela, que va registrar uns despreniments i està en mal estat. A més, es realitzaran altres intervencions per millorar l’estat de la localitat. Aquestes actuacions a l’Hostal Nou, Xiva i Ortells tenen un pressupost de 20.000 euros, dels quals, la Diputació de Castelló aporta 12.000 euros.

Per això, el regidor d’obres afirma que “els Plans Provincials d’Obres i Serveis són l’única línia reglada, objectiva i equitativa d’inversió de les diputacions per als municipis, els fons provenen en part del Govern central. Per això, creiem que aquests plans haurien de ser el suport més important per als ajuntaments i, no obstant això, la Diputació de Castelló continua sense augmentar de forma important aquests fons “. Cal recordar que l’administració provincial va retallar un 60% aquests fons en 2011, un 42% en el cas de Morella. Per això, el consistori ha insistit aquests anys en què s’augmentaran aquestes inversions, però pràcticament es mantenen igual, incomplint l’anunci de l’any passat, quan el president de l’administració provincial va prometre un important increment.

Leave a Reply

Your email address will not be published.