fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Els Populars de Castelló reivindiquen l’engegada d’una Estratègia d’Emprenedoria que permeta “assessorar i facilitar aquesta modalitat d’ocupació”

Els Populars de Castelló reivindiquen l’engegada d’una Estratègia d’Emprenedoria que permeta “assessorar i facilitar aquesta modalitat d’ocupació”

El Grup Municipal Popular recupera una sèrie de mesures de foment de l’Emprenedoria, que s’emmarquen dins d’una estratègia global atractiva i accessible als possibles emprenedors.

Els populars aposten per un assessorament efectiu, capaç de fomentar aquesta modalitat de creació d’ocupació, la que lideren els qui decideixen fer el pas d’apostar per la seua pròpia idea de negoci.

La portaveu popular, Begoña Carrasco, manifesta: “La temporalitat en les contractacions segueix instaurada en el mercat laboral, hem d’abordar iniciatives polítiques que contribuïsquen a crear ocupació estable. Pensem que apostar pels emprenedors és una de les eixides. És important estimular la creació d’ocupació en una ciutat en la qual encara avui més de 16.100 persones segueixen en l’atur. La creació d’ocupació és la millor de les polítiques socials”.

“Des del GMP proposem dotar a l’Àrea de Promoció Econòmica i d’Ocupació d’un servei integral de suport i estímul als emprenedors, tant de base innovadora com de base tradicional”, planteja Carrasco.

De la mateixa manera, els populars proposen crear una finestreta única de suport a l’emprenedor que reunisca tota la informació que necessita un futur empresari per a engegar el seu projecte. “Una eina útil i fiable que decidisca als castellonencs a fer el pas definitiu per a emprendre el seu propi negoci”.

La portaveu popular, Begoña Carrasco, apunta que dins d’aquesta Estratègia d’Emprenedoria també seria interessant establir una coordinació entre els diversos agents especialitzats en emprenedoria com són el CIES, CEEI, ESPAITEC, Castelló Emprèn o la Cambra de comerç, entre altres.

En aquesta línia, Carrasco insisteix en la necessitat d’establir estratègies diferenciades i adaptades al foment de l’emprenedoria en els diferents sectors clau per a l’ocupació local com són els sectors agrícola, pesquer, turístic o industrial.

“Des del Grup Municipal Popular recolzem qualsevol iniciativa que tinga a veure amb el foment de l’ocupació, per açò constrenyem al bipartit al fet que inicie com més prompte millor les contractacions del programa Jornals de Vila”. Cal recordar que la regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica, Patrícia Porta, va anunciar el seu inici per al dia 3 d’octubre.

Els populars recorden que el programa Jornals de Vila emprarà, durant sis mesos, a 43 persones en reg d’exclusió social i “malgrat que contribuirà a alleujar a les economies familiars més desfavorides, no serà suficient per a frenar la desocupació a Castelló. Per açò, vam seguir reclamant iniciatives municipals capaces de crear ocupació estable i durador.

Leave a Reply

Your email address will not be published.