fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

“Hauríem d’estar parlant dels pressupostos que són la necessitat dels castellonencs” – Entrevista a Begoña Carrasco, portaveu del PP a l’Ajuntament de Castelló

“Hauríem d’estar parlant dels pressupostos que són la necessitat dels castellonencs” – Entrevista a Begoña Carrasco, portaveu del PP a l’Ajuntament de Castelló

Parlem amb la líder del Partit Popular de la ciutat de Castelló, Begoña Carrasco, sobre els darrers fets polítics que han tingut lloc a la ciutat.

Diari Millars: Fa poc es va derogar el codi de bon govern, aprovat per unanimitat al 2015, i es va canviar pel de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. Quines diferències implica esta modificació?

Begoña Carrasco: S’ha eliminat de cop un text que vam acordar tots per consens, per unanimitat dels 27 regidors, on se’ns exigix, com a codi ètic que és, que quan ens imputen en un presumpte cas de corrupció, hàgem d’apartar-nos de les nostres funcions fins que el jutge no ens desimpute o ens assega en una banqueta.

Ells han eliminat este codi en l’últim ple abans del Nadal en el qual hauríem d’estar parlant dels pressupostos, que són la necessitat dels castellonencs. Però com només busquen el seu propi interés, han derogat este codi i ens han fet acollir-nos al de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, que és molt més lax i que no implica cap classe de mesura en el cas d’imputació per corrupció.

DM: El govern us ha proposat negociar per intentar aprobar el nou codi per unanimitat?

BC: No ens han donat l’opció, ni tan sols de dialogar o de debatre. Ha estat per imposició. Han passat el “rodillo”, perquè tindrien molta pressa. No entenem les presses quan es tracta d’una matèria com la corrupció. És així com volem retornar-li la confiança en nosaltres als castellonencs? Dient que no dimitirem si ens imputen per corrupció?

DM: D’altra banda, volia parlar sobre l’Assamblea de Festes. El Partit Popular, juntament amb Ciutadans, van presentar una moció perquè es convoqués l’Assemblea de Festes i es va aprovar amb els vots a favor de Vox i Compromís. Estan en perill les Festes de la Magdalena 2020?

BC: No, perquè afortunadament hi ha moltíssima gent treballant de manera altruista perquè les festes siguen un èxit. Ara han creat una comissió del 75 aniversari, que nosaltres pensem que és perfectament compatible amb la gestió de la Junta de Festes i del Patronat, licitant contractes. Podrien haver conviscut pacíficament i la comissió podria haver ajudat en esta gestió de les festes. Així que creiem que no estan en perill perquè hi ha molta gent que afortunadament vol treballar en pro de les nostres festes i de la nostra ciutat.

DM: A més, arran d’esta moció, on Compromís va votar en contra del Partit Socialista, Rafa Simó va anunciar en una roda de premsa que hi havia una crisi de govern. Com pot afectar això a la ciutat?

BC: Afecta molt a la ciutadania. No ens preocuparien els seus embolics interns si no afectessen el castellonenc del carrer però sí que ho fa. De fet, la primera conseqüència d’esta crisi ha estat la suspensió de la negociació dels pressupostos. Els pressupostos són les necessitats d’una ciutat i, per tant, estan deixant de banda els interessos dels castellonencs per a mirar només el seu propi interès partidista. Ens sembla que és un govern que està governant d’esquena a la ciutadania.

DM: Quines conseqüències té que entrem en 2020 sense pressupostos?

BC: El pressupost s’aprovarà, calculem que com a prompte al març. Per tant, no seran conseqüents amb les necessitats de Castelló perquè no les podran complir, com els ha passat este any, perquè com els costa posar-se a treballar, van aprovar el pressupost també tard i ho veiem en l’execució pressupostària. Només han estat capaços de complir el 60% del seu pressupost. Això significa que més del 40% del que li van prometre als Castellonencs s’ha quedat dormint el somni dels justos.

DM: Com valora la gestió del govern municipal?

BC: És un govern que està més preocupat pel seu propi interès que per l’interès ciutadà. De fet, de les 247 mesures de l’Acord de Fadrell, només han complert dos.

La primera, que això sí que ho van fer de manera urgent, és apujar-se el sou un 52%. De fet, liderem el rànquing nacional, amb la tercera alcaldessa d’Espanya amb major apujada de sou.

I la segona ha estat derogar el codi de bon govern per a no haver de dimitir o cessar en cas d’imputació. Per tant, això diu molt d’un govern que està més preocupat de servir als seus propis d’interessos que de servir els interessos de la ciutadania.

DM: Finalment, quins problemes creu que s’haurien de solucionar durant l’any vinent a Castelló?

BC: Necessitem nous col·legis, que van prometre i no han estat capaços de complir, necessitem, malgrat no ser competència municipal, una millor qualitat assistencial sanitària. La nostra sanitat està empitjorant molt ràpidament. De fet, els nostres hospitals, el General i el Provincial, que sempre han estat una referència, lideren el rànquing de les pitjors llistes d’espera de la Comunitat Valenciana i això sí que els importa als castellonencs.

Passa el mateix amb els 13.500 aturats estructurals que tenim, als que no paren de contractant-los a l’ajuntament i pretenen acabar amb l’atur de la ciutat posant a treballar a tothom per a l’administració. Arribarà un moment en què no podrem mantenir l’administració. Pensem que fan falta polítiques d’ocupació duradores i estables i també fa falta abaixar els impostos, perquè ja que tots els anys li sobren 11 milions d’euros, perquè no són capaços de complir el que prometen, i dels 11 nou s’han anat als bancs. Nosaltres pensem que els diners on millor estan és en la butxaca dels castellonencs. Hi ha marge per a una baixada d’impostos i després hi ha serveis que cal millorar. Vivim en una ciutat de primera i estem tenint serveis de segona.

Leave a Reply

Your email address will not be published.