fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Jiménez s’oposa a l’Este Park: “Avança cap a un model de ciutat que no és el nostre”

Jiménez s’oposa a l’Este Park: “Avança cap a un model de ciutat que no és el nostre”

El diputat autonòmic i Secretari General de Podem Castelló critica la resignació del Consell i de l’Ajuntament.

El projecte d’un nou centre comercial a Castelló ja està més prop després que la Direcció General de Comerç de la Generalitat Valenciana aprovés la dotació del terreny necessari. Malgrat això, el diputat autonòmic i Secretari Generald e Podem Castelló, César Jiménez, es lamenta que la seua inauguració a 2017 estiga més prop. “Inicialment tant el Consell com l’Ajuntament s’oposaven al projecte, però ara sembla que es resignen a acceptar-ho i emeten informes favorables”.

El centre comercial Este Park contarà amb 200.000 metres quadrats de zona comercial entre la nacional 340 i el Polígon Los Cipreses, molt prop del centre comercial la Salera, tot i que allotjarà comerços més relacionats amb l’oci que amb la venta de productes quotidians.

“El Este Park fou un projecte que va comptar amb la llum verda de l’ex regidor d’urbanisme del PP, Miguel Ángel Mulet. Fa uns mesos tant la Generalitat com l’Ajuntament coincidien a assenyalar que el projecte no era necessari per a Castelló i que perjudicaria als xicotets comerços, ja que no podrien competir amb les condicions, favorables a les grans superfícies”, recorda Jiménez, anticipant-se al possible ‘Ok’ definitiu de l’Ajuntament, competent en matèria d’urbanisme.

“Però ara pareix que s’han resignat i aproven seguir avançant cap al model de ciutat del PP. Crec que l’Este Park no respon als interessos de la ciutadania, sinó al de la promotora que construirà la infraestructura. Traslladar l’oci de la ciutat a grans centres comercials privats, on les grans superfícies tenen grans avantatges respecte als xicotets comerços i al que la major part de la ciutadania es desplaçarà en vehicles particulars, amb l’impacte ecològic que suposa per a la ciutat, mentre el centre de Castelló continua perdent oferta i idiosincràsia no és el model de ciutat que volem. I, fins fa uns mesos, pareixia que tampoc era el que volia la nova Generalitat i el nou Ajuntament. Però pareix que es resignen. Eixe model de ciutat no és el nostre”, finalitza Jiménez.

Leave a Reply

Your email address will not be published.