fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La col路laboraci贸 de Castell贸 permet distribuir m茅s de 250 kits d’ajuda a refugiats sirians

La col路laboraci贸 de Castell贸 permet distribuir m茅s de 250 kits d’ajuda a refugiats sirians

Amparo Marco explica que l’ajuntament ha aportat 9.500 euros per a millorar la qualitat de vida de la poblaci贸 despla莽ada a S铆ria.

La directora executiva del comit茅 espanyol de la UNRWA (Ag猫ncia de l’ONU per als Refugiats Palestins), Raquel Mart铆n, ha enviat un escrit d’agra茂ment a l’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, pel “inestimable suport de l’ajuntament al Pla de Resposta a l’Emerg猫ncia a S铆ria” que duu a terme aquesta ag猫ncia.

El passat mes de setembre, Marco, acompanyada del tinent d’alcaldia de Benestar Social, Jos茅 Luis L贸pez, es va reunir amb Raquel Mart铆n i es va comprometre a col路laborar per a pal路liar la dram脿tica i prec脿ria situaci贸 en la qual es troben els m茅s de 5 milions de refugiats palestins que estiguen situats en desenes de camps distribu茂ts per Gaza, S铆ria, L铆ban i Jord脿nia. Una situaci贸 que s’ha agreujat amb els 8 milions de refugiats sirians que estan despla莽ats en el seu propi pa铆s pel conflicte b猫l路lic que pateixen des de fa cinc anys i que, en molts casos, estan sent atesos en els camps de refugiats previstos inicialment per a la comunitat palestina.

Fruit d’aqueixa trobada, l’Ajuntament de Castell贸 va realitzar una aportaci贸 de 9.500 euros a la UNRWA per a millorar les condicions higi猫nic-sanit脿ries de la poblaci贸 despla莽ada a S铆ria. De fet, aquesta aportaci贸 ha perm茅s l’adquisici贸 i distribuci贸 de m茅s de 250 kits familiars i infantils que inclouen bolquers, mantes, capells, gel, xamp煤, raspall i pasta de dents, etc猫tera.

L’alcaldessa de Castell贸 ha mostrat la seua satisfacci贸 per poder ajudar a un col路lectiu que tant aquesta patint i ha manifestat tot el suport de l’equip de govern a la labor que realitza la UNRWA. Marco tamb茅 ha anunciat que la intenci贸 del Govern Local 茅s signar un conveni marc de col路laboraci贸 per un per铆ode de quatre anys amb aquesta entitat que permeta desenvolupar campanyes i projectes concrets cada any.

Castell贸 Ciutat Refugi

La primera edil ha volgut recordar totes les actuacions que s’han desenvolupat en els 煤ltims mesos des que Castell贸 entrara a formar part de la Xarxa de Ciutats Refugi: disseny de l’estructura d’un Pla d’Acolliment; engegada d’un tel猫fon i un correu per a arreplegar les ofertes solid脿ries de la ciutadania; sistematitzaci贸 de les ofertes solid脿ries en una base de dades inform脿tica; reunions de coordinaci贸 amb 23 entitats socials, ONGs i associacions de ve茂ns de la ciutat a m茅s de diversos departaments municipals; constituci贸 d’una Comissi贸 T猫cnica de Coordinaci贸 sobre Refugi a inst脿ncies del Regidor de Benestar Social, Depend猫ncia i Joventut, i de la qual forma part al costat de Creu Roja, C脿ritas Diocesana i Interparroquial, ACCEM, CEAR, ACNUR, Negociat Municipal d’Emerg猫ncia i AMICS; coordinaci贸 amb el Col路legi de Metges, perqu猫 emeteren els informes m猫dics previs i preceptius per a tramitar la targeta sanit脿ria, que ja estan emetent de forma gratu茂ta; i coordinaci贸 amb la Regidoria d’Educaci贸, a trav茅s de l’Oficina Municipal d’Escolaritzaci贸, que s’ocupa de l’escolaritzaci贸 sobrevinguda, entre moltes altres mesures.

Amparo Marco ha explicat que “lamentablement hi ha milions de persones fugint de la grav铆ssima crisi humanit脿ria que, per motius pol铆tics, econ貌mics, b猫l路lics i de privaci贸 dels drets humans, s’est脿 vivint en diferents pa茂sos. Tot esfor莽 que fem, per xicotet que siga, 茅s absolutament necessari i imprescindible per a reconduir aquesta situaci贸 i per a莽貌 l’Ajuntament de Castell贸 ha engegat el pla municipal d’acolliment “Castell贸 ciutat refugi”, s’ha adherit a la xarxa de “Pobles i Ciutats acollidores” coordinada per la Conselleria d’Igualtat i Pol铆tiques Inclusives, i signar脿 aquest conveni per a col路laborar amb l’Ag猫ncia de l’ONU per als Refugiats Palestins”. “Castell贸 茅s una ciutat solid脿ria i ho anem a demostrar una vegada m茅s” ha concl貌s la primera edil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.