fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Diputació atén a L´Associació en Defensa del Bou al Carrer i defensarà els bous davant el Consell i en Els Corts

La Diputació atén a L´Associació en Defensa del Bou al Carrer i defensarà els bous davant el Consell i en Els Corts

Els populars inclouen les peticions del col·lectiu en una moció que cerca l’acord provincial en defensa d’aquests festejos

La Diputació de Castelló atendrà a L´Associació en Defensa de les Tradicions del Bou al Carrer i defensarà els festejos taurins davant el Consell i Els Corts. Així, el grup popular de la Diputació ha inclòs en una moció que elevarà al pròxim Ple del 15 de desembre els punts que aquest col·lectiu ha presentat a tots els grups polítics perquè defensen la celebració de festejos de bous al carrer.

[pullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]“Els bous són part de les nostres arrels i un important motor econòmic per als nostres municipis”[/pullquote]

El portaveu del grup popular i vicepresident provincial, Miguel Barrachina, ha explicat que “el Partit Popular de la Diputació va a defensar els nostres bous, els bous al carrer, perquè no solament són part de les nostres arrels, sinó també un motor econòmic i turístic sobretot per als xicotets municipis de la província. Defensem que no solament hem de guanyar el futur a través de l’ocupació, sinó també mantenir el nostre passat, mantenir les nostres arrels, amb els bous, amb les nostres tradicions, amb els nostres romiatges, i sobretot fomentant les oportunitats de vida en aquells municipis de menys de 5.000 habitants que alguns volen tancar”.

Així, el text de la iniciativa reivindica a la Generalitat Valenciana mantenir la declaració de Bé d’Interès Cultural (BIC) per a el “bou al carrer”. Una mesura que venia avalada per la recents iniciatives en Els Corts per a iniciar els tràmits de derogació de la Llei de Senyals d’Identitat 6/2015 el que provocarà immediatament l’eliminació d’aquesta protecció als festejos tradicionals “bous al carrer”, així com de l’assignació econòmica para sustente de la seua promoció cultural.

La moció també anima i encoratja a tots els col·lectius i aficionats al fet que continuen amb la seua labor d’organització, sustente i difusió d’aquests festejos taurins perquè perduren de generació en generació, fent possible la continuïtat d’aquesta tradició. I contempla traslladar aquest acord a la Generalitat Valenciana, a les Corts Valencianes, als Ajuntaments i a totes les associacions taurines de la província de Castelló.

La província amb més festejos de la Comunitat Valenciana
La província de Castelló concentra el major nombre de festejos taurins de la Comunitat Valenciana segons les dades que periòdicament publica la Generalitat. Així, en 2014 la província va concentrar amb 3.662 festejos el 49% del total d’aquests festejos celebrats a la Comunitat. Aquesta intensa activitat és reflex de la continuïtat d’aquesta tradició, amb nombrosos col·lectius, associacions, federacions, penyes, premsa especialitzada, entitats i afeccionats que s’impliquen en l’organització, celebració i gaudi tant dels festejos taurins com dels actes culturals vinculats als mateixos (reunions, xarrades, congressos, exposicions).
Entorn dels quals emergeix una importantíssima activitat econòmica, alhora que es desenvolupa una interessant faceta cultural i social. Són milers els penyistes, són milers els afeccionats que acudeixen a cada festeig i són milers els que d’una manera o una altra segueixen aquests festejos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.