fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 at茅n a L麓Associaci贸 en Defensa del Bou al Carrer i defensar脿 els bous davant el Consell i en Els Corts

La Diputaci贸 at茅n a L麓Associaci贸 en Defensa del Bou al Carrer i defensar脿 els bous davant el Consell i en Els Corts

Els populars inclouen les peticions del col路lectiu en una moci贸 que cerca l’acord provincial en defensa d’aquests festejos

La Diputaci贸 de Castell贸 atendr脿 a L麓Associaci贸 en Defensa de les Tradicions del Bou al Carrer i defensar脿 els festejos taurins davant el Consell i Els Corts. Aix铆, el grup popular de la Diputaci贸 ha incl貌s en una moci贸 que elevar脿 al pr貌xim Ple del 15 de desembre els punts que aquest col路lectiu ha presentat a tots els grups pol铆tics perqu猫 defensen la celebraci贸 de festejos de bous al carrer.

[pullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]鈥淓ls bous s贸n part de les nostres arrels i un important motor econ貌mic per als nostres municipis鈥漑/pullquote]

El portaveu del grup popular i vicepresident provincial, Miguel Barrachina, ha explicat que 鈥渆l Partit Popular de la Diputaci贸 va a defensar els nostres bous, els bous al carrer, perqu猫 no solament s贸n part de les nostres arrels, sin贸 tamb茅 un motor econ貌mic i tur铆stic sobretot per als xicotets municipis de la prov铆ncia. Defensem que no solament hem de guanyar el futur a trav茅s de l’ocupaci贸, sin贸 tamb茅 mantenir el nostre passat, mantenir les nostres arrels, amb els bous, amb les nostres tradicions, amb els nostres romiatges, i sobretot fomentant les oportunitats de vida en aquells municipis de menys de 5.000 habitants que alguns volen tancar鈥.

Aix铆, el text de la iniciativa reivindica a la Generalitat Valenciana mantenir la declaraci贸 de B茅 d’Inter猫s Cultural (BIC) per a el 鈥渂ou al carrer鈥. Una mesura que venia avalada per la recents iniciatives en Els Corts per a iniciar els tr脿mits de derogaci贸 de la Llei de Senyals d’Identitat 6/2015 el que provocar脿 immediatament l’eliminaci贸 d’aquesta protecci贸 als festejos tradicionals 鈥渂ous al carrer鈥, aix铆 com de l’assignaci贸 econ貌mica para sustente de la seua promoci贸 cultural.

La moci贸 tamb茅 anima i encoratja a tots els col路lectius i aficionats al fet que continuen amb la seua labor d’organitzaci贸, sustente i difusi贸 d’aquests festejos taurins perqu猫 perduren de generaci贸 en generaci贸, fent possible la continu茂tat d’aquesta tradici贸. I contempla traslladar aquest acord a la Generalitat Valenciana, a les Corts Valencianes, als Ajuntaments i a totes les associacions taurines de la prov铆ncia de Castell贸.

La prov铆ncia amb m茅s festejos de la Comunitat Valenciana
La prov铆ncia de Castell贸 concentra el major nombre de festejos taurins de la Comunitat Valenciana segons les dades que peri貌dicament publica la Generalitat. Aix铆, en 2014 la prov铆ncia va concentrar amb 3.662 festejos el 49% del total d’aquests festejos celebrats a la Comunitat. Aquesta intensa activitat 茅s reflex de la continu茂tat d’aquesta tradici贸, amb nombrosos col路lectius, associacions, federacions, penyes, premsa especialitzada, entitats i afeccionats que s’impliquen en l’organitzaci贸, celebraci贸 i gaudi tant dels festejos taurins com dels actes culturals vinculats als mateixos (reunions, xarrades, congressos, exposicions).
Entorn dels quals emergeix una important铆ssima activitat econ貌mica, alhora que es desenvolupa una interessant faceta cultural i social. S贸n milers els penyistes, s贸n milers els afeccionats que acudeixen a cada festeig i s贸n milers els que d’una manera o una altra segueixen aquests festejos.

Leave a Reply

Your email address will not be published.