fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Diputaci贸 convoca aquest dijous a alcaldes i Generalitat per a coordinar les accions contra els mosquits

La Diputaci贸 convoca aquest dijous a alcaldes i Generalitat per a coordinar les accions contra els mosquits

Moliner cita als municipis m茅s afectats i al govern auton貌mic per a comen莽ar ja les accions preventives al mar莽.

El president de la Diputaci贸 de Castell贸, Javier Moliner ha convocat als municipis m茅s afectats pels mosquits (costa i pre-litoral) i a la Generalitat a una reuni贸 que tindr脿 lloc dijous que ve, 21 de gener, per a coordinar amb els seus ajuntaments la lluita contra els mosquits. D’aqueixa manera, el Govern Provincial reprendr脿 aquestes reunions de treball convidant tamb茅 a la Generalitat a aquestes trobades que realitza amb alcaldes, regidors i t猫cnics.

La Diputaci贸 continua amb a莽貌 el seu treball de coordinaci贸 despr茅s de la reuni贸 m茅s recent celebrada a la fi de l’any passat, ara ja per a coordinar i concretar les accions preventives que es comen莽aran a implementar el pr貌xim mes de mar莽. En la trobada participaran t猫cnics de la Universitat de Val猫ncia, entre ells el entom贸leg Ricardo Jim茅nez, que formen part del servei d’assessorament cient铆fic que la Diputaci贸 ha contractat com a part del Servei Provincial per al Tractament de Mosquits a trav茅s del que coordinar脿 totes les accions a dur a terme en la prov铆ncia al costat dels ajuntaments.

Moliner ha explicat que “hem convocat als alcaldes i t猫cnics de tots els municipis afectats, aix铆 com a representants de la Generalitat per a coordinar les accions que es van a dur a terme a partir de mar莽. Entenem que 茅s en la primavera quan cal atacar aquesta plaga per a ser efectius. 脡s fonamental que des d’ac铆, des del Govern Provincial es coordine l’acci贸 de la m脿 de la Generalitat, amb el finan莽ament de la Generalitat i de la Diputaci贸, i amb la col路laboraci贸 per part de tots els ajuntaments, perqu猫 Castell贸 no patisca amb els mosquits aquest pr貌xim estiu les conseq眉猫ncies que va tenir durant la passada temporada estival”.

[pullquote align=”right” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Moliner: “脡s fonamental la coordinaci贸 de tractaments perqu猫 aquest estiu la prov铆ncia no patisca els mosquits com l’any passat”[/pullquote]

En aqueix sentit, 茅s important assenyalar que la Diputaci贸 ha comprom猫s ja en el seu pressupost 400.000 euros directament destinats a la lluita contra els mosquits i 100.000 euros m茅s a una convocat貌ria dirigida a ajudar als ajuntaments en tractaments d’altres plagues. “Volem escoltar a tots els ajuntaments, con猫ixer els recursos que destinen a aquest problema, els seus contractes en vigor i aix铆, poder optimitzar els recursos que tenim entre tots, sense solapaments ni contradiccions entre un terme municipal i el del poble ve铆. Aquestes trobades amb els ajuntaments van a ser molts, des d’ara i fins al cap de l’estiu, per a afrontar el problema de nord a sud i de costa a interior per tot el territori provincial”, ha indicat Moliner.

cal recordar que, fruit de les anteriors reunions, la Diputaci贸 ja compta amb la informaci贸 que li han rem猫s 83 municipis, amb detall de la seua afecci贸 per part de la plaga de mosquits i d’altres problem脿tiques de plagues. Un treball de documentaci贸 i informaci贸 per part del Servei Provincial de Tractament contra els Mosquits de la Diputaci贸 que donar脿 pas, amb la reuni贸 del dijous, al pla d’acci贸 m茅s immediat.

Coordinaci贸 i col路laboraci贸 entre institucions, la clau
La coordinaci贸 i col路laboraci贸 entre institucions 茅s una de les claus m茅s destacades tant pel president Moliner com pels t猫cnics de la Diputaci贸 que estan treballant en aquest tema. 脡s per a莽貌 que a la reuni贸 d’aquesta setmana se succeiran moltes altres fins a passat l’estiu amb tal d’avaluar cada moment del proc茅s d’actuaci贸 coordinada que duguen a terme la Diputaci贸, la Generalitat i els ajuntaments.

Leave a Reply

Your email address will not be published.