fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Castelló donarà a organitzacions socials els regals que rep l’equip de govern

L’Ajuntament de Castelló donarà a organitzacions socials els regals que rep l’equip de govern

Amparo Marco afirma que “s’ha obert un nou temps per a la política, en el qual hem de dignificar el seu exercici i demostrar que estem ací per a servir realment al ciutadà”.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Castelló ha decidit no acceptar regals institucionals procedents de qualsevol entitat pública o privada. D’aquesta forma, els regals que reben els regidors del Govern Municipal seran donats a organitzacions socials i organitzacions no governamentals sense ànim de lucre, tal com ha afirmat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

Marco ha explicat que en les festes de Nadal és tradicional l’intercanvi d’expressions de felicitat i bons auguris per al nou any, unes expressions que, de forma habitual, es transformen en el lliurament de regals als càrrecs institucionals i al personal al servei de l’Administració com a forma de gratitud als qui dediquen el seu temps al servei públic.

“Des del Govern municipal de Castelló entenem que els regals que reben l’alcaldessa, les regidores i els regidors en funció de l’exercici del seu càrrec, procedents de qualsevol entitat pública o privada, s’han de considerar regals institucionals” ha indicat la primera edil. “Per açò tots els regidors del PSPV i Compromís hem decidit no acceptar regals, excepte aquells estrictament protocol·laris, per la qual cosa tots els presents que es reben seran donats a organitzacions socials quan tinguen caràcter perible, com és el cas de les cistelles nadalenques o productes alimentosos. En el cas d’un altre tipus de regals, la Regidoria de Benestar Social rebrà les donacions i les distribuirà entre les ONG dedicades a l’atenció a col·lectius vulnerables”.

L’alcaldessa ha enviat un escrit a tots els funcionaris municipals explicant aquesta decisió i expressant el seu desig que “aquesta mesura que hem pres els responsables polítics es faça extensiva al personal funcionari perquè, a títol personal i de forma voluntària, se sumeix a aquest acord que des del Govern municipal volem implantar com a nova forma de relació amb la ciutadania”.

Aquesta mesura s’emmarca en la decisió del Govern Local de gestionar la ciutat d’una forma més oberta, participativa i transparent, una nova forma de govern que acabe amb la xarxa de privilegis establida durant dècades en la nostra ciutat, tal com ha explicat Marco. En aquest sentit, ha recordat altres mesures similars que s’han anat implantant com la cessió a les associacions de les entrades que li corresponen a l’ajuntament per a assistir a espectacles i partits de futbol, la renúncia als escortes i a la targeta de l’autopista, la reducció de cinc a un dels cotxes oficials o la rebaixa del sou de tot l’equip de govern i els regidors.

L’alcaldessa ha conclòs afirmant que “s’ha obert un nou temps per a la política, en el qual hem de dignificar el seu exercici i demostrar que estem ací per a servir realment al ciutadà”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.