fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Sagunt fa una declaració sobre l’arribada al Port de Sagunt del vaixell de càrrega Bahri Abha

L’Ajuntament de Sagunt fa una declaració sobre l’arribada al Port de Sagunt del vaixell de càrrega Bahri Abha

Després de les últimes notícies que versen sobre l’arribada al Port de Sagunt del vaixell de càrrega Bahri Abha el Govern de la Corporació Municipal vol expressar diversos punts.

PRIMER.- Denunciar la falta d’informació sobre l’atracament del vaixell de càrrega Bahri Abha al Port de Sagunt. Exigim que es compartisquen amb l’Ajuntament de Sagunt totes les dades relatives a aquest atracament, ja que el port marítim no deixa de ser part de la ciutat, i els representants de la ciutat hauríem d’estar informats d’un tema que genera alerta pública i preocupació entre la ciutadania.

SEGON.- En el cas de ser certa la informació sobre el material que el vaixell transporta, sent la seua principal càrrega material armamentista, sol·licitem a les autoritats pertinents, com són l’Autoritat Portuària de València i el Ministeri de Defensa, que prenguen les mesures necessàries perquè el vaixell no realitze de cap manera escala al Port de Sagunt. El nostre port marítim és un port obert a tot tipus de mercaderies i negocis, però en cap cas deu convertir-se en un port per al comerç internacional de material armamentista, especialment quan desconeixem l’ús final que es podria donar al material en qüestió. Més enllà de la situació generada per aquest vaixell, el Govern de l’Ajuntament de Sagunt rebutja enèrgicament que el nostre port marítim s’utilitze per al transport internacional d’armes que puga acabar en conflictes bèl·lics, així com per a la realització de maniobres militars. A més, el Port de Sagunt és un espai que compta amb una regasificadora i un empresa de fertilitzants i de productes tòxics, i l’entrada d’este tipus de mercaderies augmentaria considerablement el risc de la població i de tot l’entorn. La pau i la vida d’altres éssers humans no pot dependre del nostre interés per obtindre un benefici econòmic.

TERCER.- Sagunt és una ciutat acollidora que dona suport a la pau. En cas de confirmar-se que el material transportat pel vaixell de càrrega Bahri Abha és material armamentista dirigit a Aràbia Saudí, expressem la nostra profunda preocupació perquè este material puga ser utiltizat en la guerra de Iemen, una guerra civil amb agents internacionals implicats en la que les Nacions Unides han denunciat crims de guerra i ha establit que Aràbia Saudí, Emirats Àrabs Units, el govern iemenita i els rebels han violat drets humans internacionals. Ens sumem a esta denúncia i sol·licitem que el Govern d’Espanya no participe en activitats que puguen donar suposat a cap dels contendents en esta guerra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.