fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

“L’últim any del Partit Popular, el pressupost de normalització lingüística eren 144 €”, entrevista a Ignasi Garcia, regidor a l’ajuntament de Castelló

“L’últim any del Partit Popular, el pressupost de normalització lingüística eren 144 €”, entrevista a Ignasi Garcia, regidor a l’ajuntament de Castelló

Ignasi Garcia serà nomenat regidor de l’ajuntament de Castelló, a partir de la setmana vinent en substitució d’Enric Nomdedéu, que deixa el seu càrrec en el consistori per a ser secretari autonòmic d’ocupació.

Quina és la teua opinió sobre el nomenament d’Enric Nomdedéu com a secretari autonòmic d’ocupació?

Doncs jo crec que és, segurament, el nomenament més encertat. Per formació, per capacitat i sobretot per visió política i saber funcionar. Perquè tot això es necessita, no només s’ha de saber molt, sinó que cal saber portar-ho a terme dins de l’administració. Segurament és una de les millors persones que hi ha al País Valencià per a desenvolupar eixe càrrec.

Amb la marxa d’Enric Nomdedéu tu has passat a ser el nou portaveu del grup Compromís, quins reptes et planteges en aquest àmbit?

Com a portaveu del grup Compromís el meu principal repte, a banda de la representació de Compromís en l’ajuntament, és aconseguir que tot el treball que estem fent en el nou govern arribe tant al nostre col·lectiu com al carrer i a la gent. Que la informació no es quede només en els despatxos, ni en la curta distancia sinó que com a portaveu siga capaç d’explicar-lo i també, al mateix temps, rebre, que siga bidireccional.

Pel que fa a regidories, t’han assignat les de transparència, modernització i normalització lingüística. Respecte a la regidoria de normalització lingüística, que es pot fer per a augmentar-la en la nostra ciutat?

Doncs es pot fer un munt, pensem que veníem del no-res. L’últim any del Partit Popular, el pressupost de normalització lingüística eren 144 €. No donava per a res, no hi havia per fer cap tipus de campanya, cap tipus d’iniciativa, cap tipus d’ajuda, ni de curset. No hi havia recursos i la idea, ara, és incrementar eixos recursos.

Aquesta ha de ser una regidoria transversal que impregne a totes les altres, però també que puga fer coses que animen a la gent, que facen que la gent es done compte que eixes típiques manies que tenim de “doncs jo no parle valencià perquè igual no m’explique bé”, “doncs jo no parle valencià perquè tinc un accent diferent”, “doncs jo no parle valencià perquè el de davant em parle castellà”, anem llevant eixes coses fent xicotetes campanyes de conscienciació. Per què al final, la gent que parle valencià ja s’entén i l’únic que hem de fer és perdre la vergonya i dur amb naturalitat el bilingüisme d’aquesta societat.

I respecte a modernització i transparència, quines iniciatives t’han passat pel cap?

Ací s’ha de dir una cosa, que hi ha un programa de govern, que és l’acord del grau i que és el que hem de seguir, quant a transparència i modernització està molt avançat, Enric ho deixa tot molt enllestit. El panell de govern obert que tenim és tot un exemple i la forma en què tenim el nostre programa exposat, com es va a complir, els indicadors que tenim de la ciutat…, està tot molt avançat i molt encarrilat.

La conselleria va crear un departament de transparència per temes de codis de bon govern, per temes de codis ètics, de què s’ha de fer, que no s’ha de fer, de clàusules socials en els contractes i la conselleria ens agafe a Castelló com una referència pel treball que estàvem fent i ara doncs, també haurem de començar a veure que ha fet la conselleria i que podem actualitzar i que podem fer en Castelló, però jo crec que ací anem a ser continuistes, pensem que tant la pàgina que explica on van a parar els nostres diners o la pàgina de “participa de Castelló” són grans canvis respecte a l’anterior govern i anirem a més de la mà de la regidoria de participació ciutadana, per a ser més transparents, perquè hi haja més diàleg amb la ciutadania, però anem a ser continuistes perquè l’acord de govern s’està complint i el tenim molt ben encarrilat.

Junt a tu, també ha sigut nomenada Ali Brancal com a nova vicealcadessa

Pensem que tenim una corporació on l’equip de govern, la majoria de regidors, tenen relativa poca experiència en les institucions, Ali Brancal cinc anys, ere la número dos de la llista i està sobradament preparada per a ocupar eixe càrrec i crec que a nivell institucional és tot un encert. Fixem-nos que tenim una alcaldessa, una vicealcaldessa i la portaveu de govern que també és dona, és a dir, tenim un govern de Castelló totalment feminitzat, la qual cosa demostra que la igualtat està com a mínim arribant a la institució, en lo que és la vessant política.

Leave a Reply

Your email address will not be published.