fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Marta Barrachina reclama respecte i inversions per a Castelló en els Pressupostos Generals de l’Estat 2023

Marta Barrachina reclama respecte i inversions per a Castelló en els Pressupostos Generals de l’Estat 2023

La presidenta provincial del Partit Popular defensa rescatar Castelló de l’abandó de Sánchez amb propostes per valor de 258 milions d’euros centrades en infraestructures, seguretat, costes, agricultura i indústria ceràmica.

La presidenta provincial del Partit Popular de Castelló, Marta Barrachina, reclama respecte i inversions per a Castelló en els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) 2023. La líder provincial del PP defensa rescatar Castelló de l’abandó de Sánchez amb propostes per valor de 258 milions d’euros centrades en infraestructures, seguretat, costes, agricultura i indústria ceràmica.

“Les propostes del Partit Popular són la nostra resposta davant l’abandó de Sánchez i els socialistes a Castelló. Combatem l’immobilisme i el conformisme de Puig, que és incapaç de defensar la seua província a Madrid”, afirma Barrachina.

La presidenta provincial del PP de Castelló ha presentat en roda de premsa les esmenes del PPCS als PGE 2023 junt el diputat nacional del PP en el Congrés dels Diputats, Óscar Clavell, i els senadors per Castelló Alberto Fabra, Salomé Pradas i Vicente Martínez Mus. “Les iniciatives que presentem des del PPCS als pressupostos volen corregir l’abandó de Castelló per part del PSOE. El Govern de Sánchez ha presentat uns comptes que suposen una reculada per a la província i una hipoteca per al futur dels castellonencs”, lamenta Barrachina.

“El projecte de pressupostos per a la província de Castelló se situa en poc més de 169 milions d’euros enfront dels 197 milions de 2022. Això és una caiguda del 14%, que en realitat és molt més, si tenim en compte que la inflació a la província està disparada. És intolerable que el Govern socialista de Sánchez disminuïsca el pressupost d’inversions reals per a la província de Castelló en quasi 28 milions d’euros”, destaca Barrachina.

Per això, “en el Partit Popular ens comprometem amb Castelló. Per això hem presentat esmenes amb inversions per quasi 258 milions d’euros (257.882.000 euros)”, informa la líder provincial del PP.

“Ens centrem en tres prioritats. La primera és la inversió en infraestructures per a vertebrar el territori, protegir les nostres platges i guanyar competitivitat; la segona és la defensa contundent del camp, de l’agricultura i de l’interior de Castelló, i la tercera és la protecció urgent de la indústria ceràmica”, enumera Barrachina.

La líder provincial del PP insta el PSOE a “reaccionar d’una vegada per sempre perquè la indústria de Castelló no muira”. “Si Sánchez continua mirant cap a un altre costat, la indústria ceràmica corre el risc de quedar-se en el furgó de cua d’Europa i continuarà sumant tancaments i ERTO”, alerta. “Tampoc podem permetre que tanquen empreses del sector agrícola per la falta de futur i oportunitats”, afig Barrachina.

“Hi ha milers de famílies que necessiten atenció, respostes i protecció. Defensarem amb energia les nostres propostes perquè són imprescindibles per a rescatar a Castelló de l’abandó de Sánchez i el PSOE. Castelló mereix respecte. Necessitem inversió per a eixir de la crisi i crear riquesa i ocupació”, destaca Barrachina. Per això, en el PPCS “alcem la veu per a defensar als castellonencs a través d’aquestes esmenes per a potenciar la nostra terra i exigim a Puig que done suport a les esmenes que ha presentat el PP perquè Castelló torne a ser una terra pròspera, on es genere riquesa i ocupació”, subratlla la líder provincial del PP.

Per part seua, el senador Alberto Fabra destaca que “any rere any estem reclamant esmenes a uns pressupostos que considerem tristos i decebedors”. “Volem que allò que incideix en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans de la província de Castelló es resolga. Les inversions han baixat un 14% i el nivell d’execució es queda en només un 40%, per la qual cosa per a resoldre els problemes només executaran com a molt 70 milions d’euros en 2023, una quantitat amb la qual és impossible que la província puga tornar a ser competitiva i es puga generar riquesa i ocupació de nou”, afirma Fabra.

“El Partit Popular ha presentat esmenes perquè busquem afermar els pilars de la nostra economia. Cal potenciar el turisme i la indústria i cal pal·liar dèficit històrics com el parador de Morella, una infraestructura clau que està adormida”, explica el senador.

Quant a infraestructures, la senadora Salomé Pradas informa que les esmenes del PPCS sumen 37 milions d’euros enfront dels 1,4 milions previstos pel PSOE. “Són infraestructures i obres que des del PP considerem prioritàries per a una millor mobilitat i connectivitat de la nostra província”, indica Pradas.

“La diferència en les quantitats evidencia que el PSOE té abandonada a la nostra província, i el PP volem fer-la avançar amb obres i infraestructures útils enfront de les inútils i ruïnoses que ens ha portat el PSOE, com el Castor o les dessaladores, encara investigades judicialment”, explica Pradas. “No podem tolerar l’absència de la connexió de l’autovia A-7 amb el nord de la província. A més, són imprescindibles noves connexions de la A-7 amb municipis de la província”.

Pradas també reclama inversions ferroviàries. “Necessitem que el Corredor Mediterrani siga ja una realitat. Per això des del PP proposem 21.800.000 euros per a l’obra que realment li donarà un impuls al seu pas per la nostra província, que és l’execució de l’ample internacional –plataforma UIC– entre València i Castelló, per a la qual només hi ha previstos 900.000 euros, totalment insuficients. I millorar la nostra xarxa de Rodalies”, considera la senadora.

Respecte al litoral, el senador Vicente Martínez Mus recorda que la costa està en risc per la regressió del litoral. “Hem de construir espigons i protegir els habitatges de primera línia de costa. Sánchez ha tornat a oblidar-se de les nostres platges en els seus pressupostos”. “Les úniques esmenes que es presentaran des de la província de Castelló són les del PP i, lamentablement, hem hagut de recuperar esmenes ja presentades perquè segueixen sense estar ateses”, subratlla Martínez Mus.

“Cal avançar en les obres de protecció de la costa, existeix un projecte des de 2015 d’adequació del litoral que comprén des del port de Castelló al port de Sagunt i volem que s’executen les obres de manera coordinada”, incideix Martínez Mus. “Sol·licitem 20 milions d’euros perquè aquestes actuacions en el litoral s’executen de la forma més ràpida possible perquè l’única obra que està en execució se situa en la costa de Nules i si l’única execució és aquesta pot fins i tot arribar a ser contraproduent per a altres zones del litoral”, alerta el senador.

Per part seua, el diputat nacional Óscar Clavell incideix en les esmenes presentades perquè la província de Castelló siga més segura. La delinqüència ha pujat un 15% i les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat “necessiten les millors condicions per a exercir el seu treball. Les comissaries i casernes mereixen atenció”, subratlla. El diputat nacional explica que en les esmenes se sol·licita pressupost per a, entre altres actuacions en matèria de seguretat, l’inici de les obres per a les casernes d’Almassora, Benicàssim, Vilafranca així com la Comissaria de la Policia Nacional de Vila-real. Un total d’1.745.00 euros destinats a millorar la seguretat de tots els castellonencs.

A més, el diputat Óscar Clavell ressalta la necessitat d’invertir en agricultura. “L’agricultura és més que un sector econòmic, és un sentiment. És incomprensible que la citricultura torne a desaparéixer dels PGE 2023. Perquè l’agricultura torne a ser competitiva cal posar tots els mitjans possibles per a acabar amb la competència deslleial de tercers països i lluitar contra les plagues. Per això, les esmenes del PP inclouen un total de 36 milions d’euros per a millores en l’agricultura i per a combatre plagues com el cotonet”, subratlla Clavell.

Leave a Reply

Your email address will not be published.