fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Marta Barrachina reclama respecte i inversions per a Castell贸 en els Pressupostos Generals de l’Estat 2023

Marta Barrachina reclama respecte i inversions per a Castell贸 en els Pressupostos Generals de l’Estat 2023

La presidenta provincial del Partit Popular defensa rescatar Castell贸 de l’aband贸 de S谩nchez amb propostes per valor de 258 milions d’euros centrades en infraestructures, seguretat, costes, agricultura i ind煤stria cer脿mica.

La presidenta provincial del Partit Popular de Castell贸, Marta Barrachina, reclama respecte i inversions per a Castell贸 en els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) 2023. La l铆der provincial del PP defensa rescatar Castell贸 de l’aband贸 de S谩nchez amb propostes per valor de 258 milions d’euros centrades en infraestructures, seguretat, costes, agricultura i ind煤stria cer脿mica.

鈥淟es propostes del Partit Popular s贸n la nostra resposta davant l’aband贸 de S谩nchez i els socialistes a Castell贸. Combatem l’immobilisme i el conformisme de Puig, que 茅s incapa莽 de defensar la seua prov铆ncia a Madrid鈥, afirma Barrachina.

La presidenta provincial del PP de Castell贸 ha presentat en roda de premsa les esmenes del PPCS als PGE 2023 junt el diputat nacional del PP en el Congr茅s dels Diputats, 脫scar Clavell, i els senadors per Castell贸 Alberto Fabra, Salom茅 Pradas i Vicente Mart铆nez Mus. 鈥淟es iniciatives que presentem des del PPCS als pressupostos volen corregir l’aband贸 de Castell贸 per part del PSOE. El Govern de S谩nchez ha presentat uns comptes que suposen una reculada per a la prov铆ncia i una hipoteca per al futur dels castellonencs鈥, lamenta Barrachina.

鈥淓l projecte de pressupostos per a la prov铆ncia de Castell贸 se situa en poc m茅s de 169 milions d’euros enfront dels 197 milions de 2022. Aix貌 茅s una caiguda del 14%, que en realitat 茅s molt m茅s, si tenim en compte que la inflaci贸 a la prov铆ncia est脿 disparada. 脡s intolerable que el Govern socialista de S谩nchez disminu茂sca el pressupost d’inversions reals per a la prov铆ncia de Castell贸 en quasi 28 milions d’euros鈥, destaca Barrachina.

Per aix貌, 鈥渆n el Partit Popular ens comprometem amb Castell贸. Per aix貌 hem presentat esmenes amb inversions per quasi 258 milions d’euros (257.882.000 euros)鈥, informa la l铆der provincial del PP.

鈥淓ns centrem en tres prioritats. La primera 茅s la inversi贸 en infraestructures per a vertebrar el territori, protegir les nostres platges i guanyar competitivitat; la segona 茅s la defensa contundent del camp, de l’agricultura i de l’interior de Castell贸, i la tercera 茅s la protecci贸 urgent de la ind煤stria cer脿mica鈥, enumera Barrachina.

La l铆der provincial del PP insta el PSOE a 鈥渞eaccionar d’una vegada per sempre perqu猫 la ind煤stria de Castell贸 no muira鈥. 鈥淪i S谩nchez continua mirant cap a un altre costat, la ind煤stria cer脿mica corre el risc de quedar-se en el furg贸 de cua d’Europa i continuar脿 sumant tancaments i ERTO鈥, alerta. 鈥淭ampoc podem permetre que tanquen empreses del sector agr铆cola per la falta de futur i oportunitats鈥, afig Barrachina.

鈥淗i ha milers de fam铆lies que necessiten atenci贸, respostes i protecci贸. Defensarem amb energia les nostres propostes perqu猫 s贸n imprescindibles per a rescatar a Castell贸 de l’aband贸 de S谩nchez i el PSOE. Castell贸 mereix respecte. Necessitem inversi贸 per a eixir de la crisi i crear riquesa i ocupaci贸鈥, destaca Barrachina. Per aix貌, en el PPCS 鈥渁lcem la veu per a defensar als castellonencs a trav茅s d’aquestes esmenes per a potenciar la nostra terra i exigim a Puig que done suport a les esmenes que ha presentat el PP perqu猫 Castell贸 torne a ser una terra pr貌spera, on es genere riquesa i ocupaci贸鈥, subratlla la l铆der provincial del PP.

Per part seua, el senador Alberto Fabra destaca que 鈥渁ny rere any estem reclamant esmenes a uns pressupostos que considerem tristos i decebedors鈥. 鈥淰olem que all貌 que incideix en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans de la prov铆ncia de Castell贸 es resolga. Les inversions han baixat un 14% i el nivell d’execuci贸 es queda en nom茅s un 40%, per la qual cosa per a resoldre els problemes nom茅s executaran com a molt 70 milions d’euros en 2023, una quantitat amb la qual 茅s impossible que la prov铆ncia puga tornar a ser competitiva i es puga generar riquesa i ocupaci贸 de nou鈥, afirma Fabra.

鈥淓l Partit Popular ha presentat esmenes perqu猫 busquem afermar els pilars de la nostra economia. Cal potenciar el turisme i la ind煤stria i cal pal路liar d猫ficit hist貌rics com el parador de Morella, una infraestructura clau que est脿 adormida鈥, explica el senador.

Quant a infraestructures, la senadora Salom茅 Pradas informa que les esmenes del PPCS sumen 37 milions d’euros enfront dels 1,4 milions previstos pel PSOE. 鈥淪贸n infraestructures i obres que des del PP considerem priorit脿ries per a una millor mobilitat i connectivitat de la nostra prov铆ncia鈥, indica Pradas.

鈥淟a difer猫ncia en les quantitats evidencia que el PSOE t茅 abandonada a la nostra prov铆ncia, i el PP volem fer-la avan莽ar amb obres i infraestructures 煤tils enfront de les in煤tils i ru茂noses que ens ha portat el PSOE, com el Castor o les dessaladores, encara investigades judicialment鈥, explica Pradas. 鈥淣o podem tolerar l’abs猫ncia de la connexi贸 de l’autovia A-7 amb el nord de la prov铆ncia. A m茅s, s贸n imprescindibles noves connexions de la A-7 amb municipis de la prov铆ncia鈥.

Pradas tamb茅 reclama inversions ferrovi脿ries. 鈥淣ecessitem que el Corredor Mediterrani siga ja una realitat. Per aix貌 des del PP proposem 21.800.000 euros per a l’obra que realment li donar脿 un impuls al seu pas per la nostra prov铆ncia, que 茅s l’execuci贸 de l’ample internacional –plataforma UIC– entre Val猫ncia i Castell贸, per a la qual nom茅s hi ha previstos 900.000 euros, totalment insuficients. I millorar la nostra xarxa de Rodalies鈥, considera la senadora.

Respecte al litoral, el senador Vicente Mart铆nez Mus recorda que la costa est脿 en risc per la regressi贸 del litoral. 鈥淗em de construir espigons i protegir els habitatges de primera l铆nia de costa. S谩nchez ha tornat a oblidar-se de les nostres platges en els seus pressupostos鈥. 鈥淟es 煤niques esmenes que es presentaran des de la prov铆ncia de Castell贸 s贸n les del PP i, lamentablement, hem hagut de recuperar esmenes ja presentades perqu猫 segueixen sense estar ateses鈥, subratlla Mart铆nez Mus.

鈥淐al avan莽ar en les obres de protecci贸 de la costa, existeix un projecte des de 2015 d’adequaci贸 del litoral que compr茅n des del port de Castell贸 al port de Sagunt i volem que s’executen les obres de manera coordinada鈥, incideix Mart铆nez Mus. 鈥淪ol路licitem 20 milions d’euros perqu猫 aquestes actuacions en el litoral s’executen de la forma m茅s r脿pida possible perqu猫 l’煤nica obra que est脿 en execuci贸 se situa en la costa de Nules i si l’煤nica execuci贸 茅s aquesta pot fins i tot arribar a ser contraproduent per a altres zones del litoral鈥, alerta el senador.

Per part seua, el diputat nacional 脫scar Clavell incideix en les esmenes presentades perqu猫 la prov铆ncia de Castell贸 siga m茅s segura. La delinq眉猫ncia ha pujat un 15% i les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat 鈥渘ecessiten les millors condicions per a exercir el seu treball. Les comissaries i casernes mereixen atenci贸鈥, subratlla. El diputat nacional explica que en les esmenes se sol路licita pressupost per a, entre altres actuacions en mat猫ria de seguretat, l’inici de les obres per a les casernes d’Almassora, Benic脿ssim, Vilafranca aix铆 com la Comissaria de la Policia Nacional de Vila-real. Un total d’1.745.00 euros destinats a millorar la seguretat de tots els castellonencs.

A m茅s, el diputat 脫scar Clavell ressalta la necessitat d’invertir en agricultura. 鈥淟’agricultura 茅s m茅s que un sector econ貌mic, 茅s un sentiment. 脡s incomprensible que la citricultura torne a desapar茅ixer dels PGE 2023. Perqu猫 l’agricultura torne a ser competitiva cal posar tots els mitjans possibles per a acabar amb la compet猫ncia deslleial de tercers pa茂sos i lluitar contra les plagues. Per aix貌, les esmenes del PP inclouen un total de 36 milions d’euros per a millores en l’agricultura i per a combatre plagues com el cotonet鈥, subratlla Clavell.

Leave a Reply

Your email address will not be published.