fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

PSPV, Compromís i CseM demanen un millor finançament del transport públic urbà de Castelló

PSPV, Compromís i CseM demanen un millor finançament del transport públic urbà de Castelló

Els tres partits del Pacte del Grau presenten una declaració institucional perquè Castelló s’adherisca a una campanya estatal.

Els tres partits signataris del Pacte del Grau, PSPV, Compromís i Castelló en Moviment, han presentat una declaració institucional en la qual proposen que Castelló s’adherisca i ferma la carta titulada “Una Administració Central que aposte pel transport urbà”, una iniciativa de caràcter estatal amb la qual es pretén millorar el sistema d’aportacions del Govern central per al manteniment del transport públic urbà.

Aquesta declaració institucional, que haurà d’aprovar-se en la Junta de Portaveus d’aquest pròxim dilluns per a poder elevar-se al ple, també insta a les administracions centrals a la redacció i tramitació d’una Llei Estatal de Finançament del Transport Públic, que incloga la participació de tots els nivells de govern en coherència amb les recomanacions de la Unió Europea.

La carta arreplega que els municipis signataris reclamen per part de l’Administració Central “una major implicació en el finançament del transport urbà col·lectiu. Considerem urgent iniciar la redacció i tramitació d’una Llei de Finançament de Transport Públic, que incloga la participació de tots els nivells de govern en coherència amb les recomanacions de la Unió Europea.

“No es pretén amb aquesta petició obtenir un major subsidi: estem parlant d’una major aportació al sistema per a millorar el mateix i avançar cap a un transport públic plenament eficient i competitiu; cap a un transport que garantisca l’accés social a la mobilitat, que garantisca unes ciutats més sostenibles, més ‘verdes’, que garantisca unes ciutats més habitables i amb major qualitat de vida”, afig el document al que sol·liciten adherir-se els tres grups municipals.

Els partits del Pacte del Grau defensen que “el transport públic ha de jugar un paper clau en el desenvolupament del Castelló del segle XXI. Es tracta d’un servei públic fonamental per a garantir la mobilitat i indispensable per a l’accés a la resta de serveis públics. Així i tot, el transport públic s’ha revelat com a eina indispensable per a aconseguir una ciutat més sostenible i habitable”.

Per aquest motiu, PSPV, Compromís i Castelló en Moviment consideren necessària una aposta decidida per part de les administracions centrals que garantisca la seua viabilitat i la seua sostenibilitat a la nostra ciutat. Les inversions en transport públic urbà es caracteritzen per a ser inversions plenament rendibles tant en beneficis socials com en augment de l’eficiència dels recursos destinats al transport.

Leave a Reply

Your email address will not be published.