fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Samuel Falomir fa balan莽 dels 100 primers dies de govern a l’Alcora

Samuel Falomir fa balan莽 dels 100 primers dies de govern a l’Alcora

L’alcalde ha destacat la proximitat i atenci贸 als ve茂ns i la intensa activitat que s’est脿 duent a terme.

Falomir ha ressaltat que el govern local es caracteritza per ser “pr貌xim, humil, resolutiu i transparent”: “El dia de les eleccions vaig assegurar que la majoria absoluta no anava a canviar la nostra manera de ser, entendre i fer pol铆tica, i aix铆 ha sigut”. En este temps, el govern ha mantingut m茅s de 500 reunions, a m茅s de l’atenci贸 als ve茂ns a trav茅s d’iniciatives com ‘despatx al carrer’ amb la qual l’alcalde trau el seu despatx al carrer tots els dijous, entre altres accions de proximitat.

Aix铆 mateix, en la valoraci贸 dels 100 dies de govern, el primer edil s’ha referit a la “intensa activitat” que s’est脿 duent a terme des de totes les 脿rees municipals i ha enumerat les diferents mesures posades en marxa.

Entre elles, ha destacat l’inici de l’expedient de responsabilitat patrimonial per donar una soluci贸 al perill que comporta l’antiga f脿brica Sanchis, situada en ple nucli urb脿 en estat ru茂n贸s, i la redacci贸 del projecte de remodelaci贸 del carrer Enrique Grangel Girona, que s’executar脿 en 2020, una actuaci贸 que t茅 com a objectiu millorar l’accessibilitat i la seguretat dels ve茂ns i ve茂nes.

D’altra banda, Falomir ha incidit que s’est脿 avan莽ant en el Centre de Dia. Sobre este tema, ha recordat que la setmana passada es va traure a licitaci贸 el mobiliari i equipament per a fisioter脿pia, un “important pas endavant” per a la seua posada en marxa, ja que, una vegada instal路lat, es podr脿 obtenir la llic猫ncia d’obertura i traure a licitaci贸 la gesti贸 d’este “necessari i esperat” servei.

En el balan莽, l’alcalde ha fet tamb茅 refer猫ncia als projectes de modernitzaci贸 dels pol铆gons industrials existents a l’Alcora, que comen莽aran esta setmana amb les obres de millora del pol铆gon Foyes Ferraes. “Apostar per la nostra ind煤stria 茅s apostar per la dinamitzaci贸 de l’economia local i la creaci贸 de llocs de treball a l’Alcora”, ha manifestat.

Falomir ha recordat, aix铆 mateix, que el mes d’agost passat es va aprovar per unanimitat la proposta del nou Pla General Estructural, un document que contempla un creixement d’1,7 milions de m虏 de s貌l per a ind煤stria i altres activitats econ貌miques.

Altres obres ja adjudicades i a punt de comen莽ar s贸n les de renovaci贸 dels carrers Cordeta, Travessia Sant Crist貌fol i el final del carrer Sant Crist貌fol.

Aix铆 mateix, ha destacat que s’est脿 tramitant la modificaci贸 de l’ordenan莽a per tal de bonificar en un 95% l’impost de plusv脿lua per her猫ncia d’habitatges i aplicar bonificacions en l’Impost sobre Activitats Econ貌miques (IAE) a les empreses de nova creaci贸 i a aquelles que incrementen la contractaci贸 indefinida en les seues plantilles. “Estes mesures es faran efectives en 2020”, ha indicat.
En mat猫ria d’educaci贸, l’alcalde ha explicat que este curs s’ha posat en marxa l’aula de 2-3 anys al CEIP Grangel Mascar贸s. Es tracta de la primera aula p煤blica destinada a alumnes d’esta edat de la localitat.

En este temps, a m茅s, s’ha preparat una “completa agenda cultural” per a l’煤ltim quadrimestre de l’any “que inclou activitats molt variades”. Aix铆 mateix, el primer edil ha fet al路lusi贸 a l'”猫xit” de les novetats introdu茂des en el programa de les Festes del Crist 2019 i a l'”elevada participaci贸” en les celebracions.

Pel que fa a l’脿rea d’esports, ha indicat que es procedir脿 a la renovaci贸 del s貌l d’una de les pistes del pavell贸 polifuncional, mitjan莽ant la instal路laci贸 de parquet i s’ha millorat la il路luminaci贸 en el camp de futbol, “un projecte que suposa un estalvi anual de 52.065,60 kWh, que generar脿 un estalvi de 8.000 euros a l’any”.

Falomir ha anunciat tamb茅 en la roda de premsa que el govern local est脿 treballant en l’elaboraci贸 dels pressupostos participatius, d’esta manera, proposar脿 5 projectes recollits en el seu programa electoral i els ve茂ns decidiran quin s’executar脿 en el pr貌xim exercici. A m茅s, s’inclour脿 un apartat en el qual els ve茂ns podran indicar altres propostes. En un altre ordre de coses, cal recordar que l’alcalde de l’Alcora ha sigut recentment elegit president del Pacte Territorial per l’Ocupaci贸 de la Cer脿mica i que el projecte de remodelaci贸 de la pla莽a d’Espanya i entorn ha rebut un premi de la Generalitat Valenciana per la seua contribuci贸 a la mobilitat urbana.

“Vam prometre posar-nos a treballar al 100% des del primer dia per a complir les propostes del nostre programa, a m茅s d’altres iniciatives, i aix貌 茅s el que estem fent”, ha concl貌s Falomir.

Leave a Reply

Your email address will not be published.