fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Toledo: “Ja és hora que Ximo Puig i Amparo Marco es prenguen de debò la salut dels castellonencs”

Toledo: “Ja és hora que Ximo Puig i Amparo Marco es prenguen de debò la salut dels castellonencs”

El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, es fa ressò de les noves queixes llançades des del Col·legi Oficial de Metges, que denuncia que porten un any sense els vehicles per a atendre les urgències domiciliàries.

“Veiem com l’Hospital Provincial continua desmantellant-se, amb serveis i àrees que no compten amb els facultatius coberts, o com s’arriba al rècord històric de 66.659 usuaris omplint les llistes d’espera en la Comunitat Valenciana. Afortunats els castellonencs que no necessiten recórrer a la sanitat, perquè el panorama no pot ser més descoratjador”, denúncia.

El portaveu adjunt del Grup Municipal Popular a l’Ajuntament de Castelló, Sergio Toledo, denúncia que “els metges no poden suportar més retallades i caos en els serveis sanitaris de Castelló. Urgeixen mesures que frenen una situació que estan patint tots els castellonencs i que diu molt poc del supòsit Estat del Benestar que en teoria gaudim i que els socialistes i nacionalistes s’estan carregant amb passes de gegant”. Per este motiu, subratlla que “ja és hora que Ximo Puig i Amparo Marco es prenguen de debò la salut dels castellonencs”.

Sergio Toledo s’ha fet eco de la queixa del Col·legi Oficial de Metges de Castelló (Comcas) els qui acaben de llançar una queixa formal a la Conselleria de Sanitat perquè, “12 mesos després de la retallada, els professionals segueixen sense disposar de vehicles per a atendre les urgències domiciliàries”.

“Ha transcorregut un any des que Ximo Puig va prohibir que els facultatius es desplaçaren fins als domicilis dels pacients per a atendre les urgències en ambulàncies. L’escàndol va ser tan majúscul, que l’executiu valencià va haver d’inventar-se una excusa i va anunciar a canvi que disposaria vehicles alternatius. No obstant això, estos vehicles no estan encara operatius. Per descomptat, no és per a res el que s’entén com a qualitat assistencial”, indica Toledo, qui ressalta que, al final, “la qual cosa ha fet el Consell ha sigut estalviar-se ja tot un any este servei”, lamenta.

I no són sol els únics problemes. “Veiem com l’Hospital Provincial de Castelló continua desmantellant-se, amb serveis i àrees que no compten amb els facultatius coberts, o com s’arriba al rècord històric de 66.659 usuaris omplint les llistes d’espera en la Comunitat Valenciana”, indica.

“Afortunats els castellonencs que no necessiten recórrer a la sanitat, perquè el panorama no pot ser més descoratjador. Este mateix cap de setmana tornàvem a rebre queixes d’usuaris que havien de suportar esperes de diverses hores en el servei d’Urgències de l’Hospital General de Castelló, el centre de referència, mentre que molts altres pacients són derivats per a ser atesos a hospitals a molts quilòmetres, fins i tot d’altres províncies… per descomptat, això no és Sanitat de primera”, denúncia.

El Grup Municipal Popular ve denunciant ja des de la legislatura passada la “deterioració” de la sanitat a la ciutat de Castelló, un problema que “no solament no se soluciona, sinó que empitjora amb cada decisió que adopta el Consell de Ximo Puig, amb la més absoluta passivitat de l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, que tolera totes les presses que s’estan donant en este àmbit”, declara el regidor del PP.

“Este estiu estem veient com ni tan sols s’ha obert el consultori de la Marjaleria al públic més que a penes una hora al dia i hem conegut com un metge del centre de salut del Barranquet de la capital està atenent una mitjana de 3.662 pacients, per damunt del ràtio màxim de 1.500 targetes SIP que marca la legislació”, recorda Toledo.

“El PSOE ha fet de la Sanitat un malalt crònic. Cada vegada és més difícil poder curar-ho, la qual cosa va en detriment dels castellonencs, que veuen com els seus impostos no serveixen per a després ser atés en les condicions i en els terminis de temps que mereixen. A Castelló no s’ha fet ni una sola inversió en estos quatre anys en l’àmbit sanitari, a pesar que són molts i molt alts la quantitat d’impostos que paguen els veïns de la capital de la Plana”, conclou el regidor del Grup Municipal Popular.

Leave a Reply

Your email address will not be published.