fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora aplica asfalt polit en la zona verda per a ralentir el deteriorament de les voreres i evitar caigudes

Almassora aplica asfalt polit en la zona verda per a ralentir el deteriorament de les voreres i evitar caigudes

La localitat aposta per aquest nou material per la seua resistència.

L’Ajuntament d’Almassora ha estès l’aplicació d’asfalt polit, que va provar el mes passat en Juan d’Àustria, a la sendera que travessa la zona verda a l’esquena de Darremur. L’objectiu de l’equip de govern és ralentir el deteriorament del paviment de les voreres i evitar caigudes entre els usuaris de la via pública, que en ocasions pateixen caigudes pel mal estat del sòl.

La regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, i la primera tinent d’alcalde, Merche Galí, han visitat la zona per a comprovar el resultat d’uns treballs que tracten de millorar la imatge del municipi amb un paviment nou el desgast del qual és menor que el que sovint revesteix les voreres. És per aquest motiu que el primer espai en el qual es va aplicar sòl va ser el carrer Juan d’Àustria, en el tram entre Santa Quitèria i Sant Jaime, espai que concentra un gran nombre d’entrades i eixides de vehicles de garatges particulars.

Els tècnics de l’Ajuntament d’Almassora confien que aquest material pioner en la construcció de voreres done el resultat que garanteix el fabricant per a retardar el deteriorament que pateix bona part de la via pública. La intervenció amb asfalt polit s’afegeix a altres reformes de voreres i accessibilitat com les executades en els carrers Dos de Maig, Sant Tomás, Jesús i Maria, l’entorn del centre de salut Pío XII i el carrer Boqueres i està valorada en 24.000 euros.

Les condicions del carrer Darremur en els encreuaments amb Verge del Carmen i Sant Joan també es veuran millorades durant aquest mes per la intervenció, amb un cost de 13.202,31 euros, aprovada per a eliminar les barreres arquitectòniques que fins avui dificultaven enormement la mobilitat de persones amb discapacitat, així com a usuaris de cadires de rodes i carros de bebè.

En aquest cas, les obres han permès eliminar els desnivells existents entre les vorades de les voreres i el gual reductor de velocitat de la calçada que també serveix com a pas de vianants. A més, la intervenció ha resolt els problemes de drenatge d’aigua en la zona enjardinada.

No són les úniques millores planificades pel departament d’Urbanisme per a aquest estiu. Les obres també arriben aquests dies a l’entorn de l’església de Sant Josep, on els treballs per a garantir l’accessibilitat s’estendran fins a finals de setembre. Els carrers inclosos en l’actuació, valorada en 38.699,43 euros, són Sant Rafael, Joaquín Gallego, Cervera del Maestrat i Batalla de Bailén.

Leave a Reply

Your email address will not be published.