fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Almassora gestiona amb la CHX la construcci贸 de l’embarcador de pirag眉es de Santa Quit猫ria

Almassora gestiona amb la CHX la construcci贸 de l’embarcador de pirag眉es de Santa Quit猫ria

El projecte contempla la instal路laci贸 de tres contenidors i un moll d’acc茅s, aix铆 com la pavimentaci贸 del cam铆 d’acc茅s.

L’Ajuntament d’Almassora tramita l’obtenci贸 del perm铆s per part de la Confederaci贸 Hidrogr脿fica del X煤quer (CHX) per a crear un embarcador de pirag眉es al costat del riu Millars, en el paratge de Santa Quit猫ria. La instal路laci贸 tindr脿 finalment un moll d’acc茅s al riu i tres contenidors, que faran la funci贸 de naus de magatzematge per a les embarcacions.

El projecte contempla tamb茅 la pavimentaci贸 del cam铆 d’acc茅s a la instal路laci贸, en els marges de la qual crearan cunetes per a la canalitzaci贸 d’aig眉es pluvials. El consistori tamb茅 construir脿 una solera i una bassa de desinfecci贸 i tornar脿 a netejar la zona per a la instal路laci贸 de tots estos elements.

Paral路lelament, la Secretaria municipal treballa en la redacci贸 del conveni que l’Ajuntament d’Almassora subscriur脿 amb les comunitats de regants que integren la Junta d’Aig眉es de la Plana, propiet脿ria dels terrenys sobre els quals est脿 projectada esta actuaci贸. Fins al moment, el consistori ha pactat permisos temporals amb els regants per a regular l’acc茅s puntual a l’espai per貌 el nou text estar脿 orientat a obtenir un acord a llarg termini.

El regidor d’Esports, Xavier Trenco, ha assegurat que la instal路laci贸 contribuir脿 a “posar en valor este parc fluvial”. L’edil ha avan莽at que l’embarcador far脿 que el paratge “tinga activitat durant tot l’any, perqu猫 es convertisca en un espai d’oci i d’esport i, fins i tot, ens agradaria que arribara a ser un espai de recerca cient铆fica de les riberes dels rius”.

Cal recordar que el consistori ja va iniciar els treballs per a eliminar la vegetaci贸 de la zona el passat estiu, una actuaci贸 que va comptar amb el suport dels regants.

A m茅s, el Servei Esportiu Municipal col路labora amb el Club de Pirag眉isme Almassora en la realitzaci贸 de les activitats estivals en la platja del municipi, una iniciativa que “demostra el gran inter茅s que hi ha en la localitat per este esport, ja que cada estiu supera el centenar d’inscripcions”, ha recordat Trenco.

Leave a Reply

Your email address will not be published.