fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Almassora redacta el seu primer pla de mobilitat urbana sostenible

Almassora redacta el seu primer pla de mobilitat urbana sostenible

El consistori tria l’opció més econòmica, amb un pressupost de 21.271,80 euros.

L’Ajuntament d’Almassora ha sol·licitat a una empresa externa la redacció del seu primer Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. El pressupost d’esta iniciativa és de 21.271,80 euros per a traçar les línies bàsiques del desenvolupament d’Almassora en els pròxims anys. L’empresa adjudicatària del contracte i els tècnics municipals ja s’han reunit per a definir les claus del programa.

El contracte és el més barat dels tres remesos a l’Ajuntament d’Almassora i inclourà una radiografia de la situació sobre: característiques generals de la mobilitat, el tràfic i la circulació, l’aparcament, el transport públic, la recuperació de la qualitat urbana i ciutadana, el transport de mercaderies, les polítiques urbanístiques, els aspectes mediambientals i energètics i la mobilitat reduïda.

La regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro, considera que el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible “té vocació de futur mentre que el seu desenvolupament es projectarà durant anys i les línies que ací es fixen determinaran la configuració de l’Almassora que volem”. L’equip de govern vol desmarcar-se de la falta d’ordenament urbanístic imperant en espais com la platja. “Queda molt treball per davant per a corregir, en la mesura del possible, la imprevisió dels últims anys”, ha defensat l’edil.

Totes estes mesures recolzen la idea del consistori de construir en els pròxims anys una Almassora més accessible i sostenible. Així, este projecte va íntegrament lligat al Pla Especial de la Vila, així com a la pretensió d’equipar a la localitat amb carrils bici en les principals artèries del nucli urbà i que, al seu torn, connecten amb les eixides i accessos al municipi. En esta línia, el primer tram reservat a bicicletes ja està en procés de construcció en el carrer Sant Jaime, mentre que opera en un tram del carrer Boqueras.

D’igual manera, tal com figura en els pressupostos participatius, una de les principals demandes ciutadanes és la correcció de vorades i rampes, aspecte que coordinen els departaments d’Urbanisme i Serveis Públics, així com la millora dels entorns i l’accessibilitat de col·legis i edificis públics. L’objectiu últim pansa per prioritzar al vianant enfront del tràfic rodat.

La participació ciutadana tindrà un espai molt destacat en este pla per a complir així la pretensió de l’equip de govern de cedir a la ciutadania decisions sobre el desenvolupament de la ciutat. La iniciativa segueix el treball del Consell de Participació Ciutadana, creat enguany i que va estrenar el seu full de ruta amb el debat sobre la unidireccionalitat del tràfic en la primera línia de platja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.