fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benicarl贸 avan莽a en la gesti贸 dels principals projectes educatius

Benicarl贸 avan莽a en la gesti贸 dels principals projectes educatius

El trasp脿s de la gesti贸 del Conservatori podria ser efectiu el curs 2021-2022.

Mentre es gestiona la tramitaci贸 administrativa del nou col路legi, la previsi贸 茅s instal路lar aules prefabricades de cara al curs 2021-2022.

L’alcaldessa de Benicarl贸, Xaro Miralles, responsable de l’脌rea d’Educaci贸, s’ha reunit avui amb el director territorial d’Educaci贸, Alfred Remolar, i la inspectora educativa, Sonia Ib谩帽ez, per tal d’avan莽ar en la tramitaci贸 dels quatre projectes educatius m茅s importants que Benicarl贸 t茅 ara mateix en marxa: la cessi贸 del Conservatori Mestre Feliu a la Generalitat, la implantaci贸 de nous cicles formatius, la licitaci贸 de les obres del programa Edificant i la construcci贸 del nou col路legi.

Xaro Miralles s’ha mostrat satisfeta amb el resultat de la reuni贸 芦perqu猫 鈥攈a dit鈥 hem aconseguit desbloquejar alguns temes importants [en refer猫ncia al programa Edificant] i tamb茅 hem aportat solucions que ens permetran accelerar altres projectes que fa temps que estan encallats, com el trasp脿s de la gesti贸 del Conservatori禄.

Sobre el Conservatori, l’alcaldessa ha anunciat que 芦ja tenim els tr脿mits molt avan莽ats per a licitar les obres i, si tot va b茅, el curs 2021-2022, la Generalitat assumir脿 la gesti贸 del centre禄. Sobre les obres, Xaro Miralles ha detallat que 芦caldr脿 fer les actuacions oportunes per tal d’adequar l’espai a la normativa vigent禄, que consistiran a obrir una nova porta d’acc茅s al carrer d’Hern谩n Cort茅s, independent de l’entrada actual, compartida amb l’Auditori Pedro Mercader. A m茅s, caldr脿 instal路lar un ascensor i ser脿 necessari tamb茅 habilitar nous lavabos.

Pel que fa al programa educatiu Edificant, l’alcaldessa ha assegurat que 芦desbloquejarem la licitaci贸 dels estudis de les patologies estructurals dels centres IES Joan Coromines, IES Ram贸n Cid i CEIP Francesc Catalan, pas previ per a poder executar les obres de rehabilitaci贸 en els tres centres禄.

En relaci贸 amb el nou col路legi que es construir脿 a Benicarl贸, l’alcaldessa ha explicat que 芦mentre es gestiona la tramitaci贸 urban铆stica dels terrenys [ubicats a la UA7, la previsi贸 茅s instal路lar aules prefabricades que ja podrien estar operatives de cara al curs 2021-2022禄.

Finalment, sobre la possibilitat d’implantar a Benicarl贸 el cicle superior 鈥廳e Qu铆mica Industrial, l’alcaldessa mantindr脿 aquesta mateixa setmana una reuni贸 amb el director general de Formaci贸 Professional i Ensenyaments Especials, Manuel Gomicia, amb qui tamb茅 tractar脿 el trasp脿s de la titularitat del Conservatori.

Al final de la reuni贸, s’han incorporat les direccions dels centres d’educaci贸 secund脿ria de Benicarl贸 (IES Ram贸n Cid, IES Joan Coromines i Col路legi La Salle) per a fer una valoraci贸 conjunta de l’inici del curs en relaci贸 amb l’aplicaci贸 dels protocols covid19.

Leave a Reply

Your email address will not be published.