fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicarló inicia el curs escolar amb normalitat i sense aules prefabricades

Benicarló inicia el curs escolar amb normalitat i sense aules prefabricades

Dijous passat va començar el curs escolar a Benicarló amb total normalitat en les noves incorporacions de tres anys i sense aules prefabricades en cap centre. Les dificultats comencen a partir del curs d’infantil de P4, on ja s’han hagut de trencar les ràtios a causa de les vingudes de nous alumnes.

El regidor d’Educació, Ximo Bueno, ha fet una primera valoració de l’inici del curs escolar a Benicarló i ha destacat la «normalitat» amb què han començat les classes. Bueno ha valorat el fet que aquest siga el primer curs que comença sense aules prefabricades i ha assenyalat que no hi ha hagut cap problema amb les places per a P3. «A hores d’ara encara tenim 20 vacants entre tots els centres educatius».

Les dificultats es troben a partir del curs de P4, on hi ha dèficit de places. «Hem hagut de començar a trencar ràtios», ha confirmat el regidor. «Ara mateix no hi ha cap centre públic de Benicarló amb vacants a partir de P4». Bueno ha declarat que durant l’estiu s’han fet més de 50 matriculacions noves i que, a diferència del que passa en altres llocs, a Benicarló continuen produint-se vingudes d’alumnes. «Ens vam plantejar la possibilitat de crear una aula nova -ha dit el regidor- però és complicat perquè no tots els nouvinguts s’incorporen al mateix curs». «També ens hem plantejat demanar a la Conselleria de recuperar la línia de la Consolació per tornar a ràtios de 20 alumnes i així poder tindre més marge per a gestionar les noves vingudes».

Pel que fa a educació secundària, el regidor ha confirmat que encara queden vacants en tots els centres i que les ràtios estan més equilibrades. En el cas dels dos instituts públics, Ximo Bueno ha declarat que «intentarem accelerar al màxim les obres de millora tant a l’IES Joan Coromines com a l’IES Ramón Cid».

Sobre la jornada contínua, Bueno ha recordat que les votacions es duran a terme el 15 de setembre als dos centres que l’han sol·licitat, el CEIP Ángel Esteban i el CEIP Eduardo Martínez Ródenas. «Des de l’Ajuntament, en cas que es confirme el nou horari, simplement ens haurem de preocupar de reajustar l’hora d’inici de les activitats del programa Esport Escolar.

Finalment, Ximo Bueno ha recordat que l’Ajuntament continua treballant per a traspassar la gestió del Conservatori a la Generalitat i ha confirmat que des de l’equip de govern «esperem tancar la negociació aquest curs, per tal que el 2017-2018 el Conservatori ja estiga en mans de l’administració autonòmica».

Leave a Reply

Your email address will not be published.