fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Benicarl贸 pressuposta 150.000 euros per a excavar el jaciment del Mas de Fabra

Benicarl贸 pressuposta 150.000 euros per a excavar el jaciment del Mas de Fabra

Es vol posar en valor aquest nou jaciment arqueol貌gic datat del segle VII aC i considerat un cas singular per haver-se conservat en una zona de pla. Els terrenys es van adquirir a trav茅s de l’Estrat猫gia de Desenvolupament Urb脿 Sostenible Integrat, finan莽ada amb fons europeus.

L’Ajuntament de Benicarl贸 ha pressupostat 150.000 euros per a la licitaci贸 de l’excavaci贸 dels terrenys que alberguen el jaciment del Mas de Fabra, un nou assentament arqueol貌gic descobert el 2015 arran de les obres de construcci贸 de la variant de la N340. El jaciment, d’uns 1.500 metres quadrats, data del segle VII aC i es considera un cas singular per haver-se conservat en una zona plana.

Els terrenys es van adquirir l’any passat amb fons europeus a trav茅s de l’Estrat猫gia de Desenvolupament Urb脿 Sostenible Integrat (EDUSI). Ara, amb el projecte d’excavaci贸 i consolidaci贸 del jaciment que ha redactat el Servei d’Investigacions Arqueol貌giques i Prehist貌riques de la Diputaci贸 (SIAP) ja es pot licitar l’excavaci贸, que permetr脿 posar en valor tant el jaciment com els importants vestigis arqueol貌gics recuperats a trav茅s de les primeres prospeccions que es van fer el 2015 i 2016.

Actualment, el jaciment est脿 catalogat com a B茅 de Rellev脿ncia Local i est脿 incl貌s en el Cat脿leg de B茅ns i Espais Protegits.

Les primeres peces trobades ja estan a Benicarl贸

Tot el material que es va recuperar amb les primeres prospeccions, es va traslladar al Museu de Belles Arts de Castell贸, at茅s que el Mucbe encara no comptava amb la qualificaci贸 oficial de museu, que va aconseguir el 2017. Des de fa un any, per貌, les peces ja es troben dipositades de nou al Mucbe i han estat documentades i catalogades per a incorporar-se al fons arqueol貌gic del museu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.