fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim es compromet a reduir les emissions de CO2 un 40% fins a 2030

Benicàssim es compromet a reduir les emissions de CO2 un 40% fins a 2030

El municipi porta des de 2010 adherida al Pacte d’Alcaldes per l’Energia i ara renova el compromís impulsat per Brussel·les per a prorrogar en tota Europa este compromís fins a 2030. A Espanya, un total de 1780 entitats locals han signat el pacte.

El ple de l’ajuntament de Benicàssim ha aprovat per unanimitat el nou “Pacte d’Alcaldes per al Clima i l’Energia”. Amb este conveni supramunicipal i d’àmbit Europeu, el municipi de Benicàssim es compromet a adoptar mesures de control d’emissions contaminants i a millorar les polítiques d’eficiència energètica per a promoure el desenvolupament sostenible.

En concret, el compromís del nou pacte d’alcaldes prorroga fins a 2030, el termini per a activar estes mesures que tenen com a objectiu aconseguir, fins a un 40% la reducció de l’emissió de CO2 a l’atmosfera.

La ratificació del pacte preveu que, a partir d’este moment, en el termini de dos anys l’ajuntament ha de presentar un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC). Este document serà un full de ruta en la qual es resumisquen les accions clau que planegen dur a terme.

L’estratègia d’adaptació de les mesures proposades haurà de desenvolupar-se en eixe PAES i/o haurà de desenvolupar-se i integrar-se en un o diversos documents independents de planificació. A més, Benicàssim, com la resta de les ciutats signatàries, hauran d’informar cada dos anys dels avanços realitzats.

Susana Marquès ha assenyalat que “L’ajuntament de Benicàssim ja ha estat compromesa amb este objectiu, de fet, des que el municipi ho ratificara en 2010, ja s’han adoptat mesures d’eficiència energètica, com la renovació progressiva de tot l’enllumenat municipal que ja està quasi totalment canviat a tecnologia led, la qual cosa ha suposat una reducció d’entre el 60% i el 80% del consum d’energia elèctrica, entre altres mesures”.

Marquès ha afegit que “ara estem immersos en un altre projecte pioner i innovador a Europa que compta amb finançament de Brussel·les i que va encaminat, precisament, a reduir el consum energètic. En este cas, la remodelació del carrer Torre Sant Vicent, que forma part d’un programa Life-Cersuds, preveu la reducció del consum d’aigua i el seu ús sostenible”.

L’ajuntament reactiva així la planificació estratègica d’accions de govern encaminades a reduir la contaminació i promoure el desenvolupament sostenible del municipi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.