fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim instal·la senyals contra la violència

Benicàssim instal·la senyals contra la violència

El primer senyal s’ha col·locat en la plaça de les Corts Valencianes i durant el Mes de la Dona es col·locaran en altres espais públics.

Els senyals se sumen a la lluita contra la violència a Benicàssim i dins de la campanya Tots els 25 són 25 de novembre, el consistori ha procedit hui, 25 de febrer, a la instal·lació del primer senyal similar a les de regulació del trànsit que, en aquest cas, representa a un senyal de prohibit amb forma de cor partit en dos i amb el missatge Benicàssim contra la violència. Com explica la regidora d’Igualtat, Vanessa Batalla, “la instal·lació d’aquests senyals té l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania i conscienciar-la sobre la necessitat d’erradicar la violència en general i la violència masclista en particular, alhora que es fa patent el compromís per la igualtat i contra les agressions”.

El primer senyal s’ha col·locat en la plaça de les Corts Valencianes, “situada prop de l’entrada nord al nucli urbà així com l’IES Violant de Casalduch ja que volem que aquesta acció tinga també una connotació educativa i arribem a tots els sectors de la població: xiquets, joves, adults, perquè tots hem de ser partícips en la lluita contra la violència”, indica l’edil. Així, durant el mes vinent de març, i dins de les accions del Mes de la Dona, l’ajuntament procedirà a la instal·lació de més senyalització d’aquest tipus en diferents espais públics com a parcs, places “i es posarà l’accent en la proximitat a centres educatius i on puguen tindre un major impacte en la societat”, ha afegit l’alcaldessa, Susana Marqués.

La col·locació d’aquest senyal coincideix amb el quart aniversari de la campanya Tots els 25 són 25 de novembre. Durant aquests quatre anys, la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Benicàssim ha realitzat quasi cinquanta accions encaminades a visibilitzar la lluita contra la violència de gènere i, dins de la programació duta a terme, s’han treballat, entre altres, accions dirigides a promocionar la igualtat a través de l’esport, la cultura i l’educació. Així mateix, un paper destacat és el que ha tingut les associacions de dones de la localitat Ventolera, Mestresses de casa i Dones Demòcrates, així com la implicació d’associacions del comerç i l’hostaleria local a l’hora de visibilitzar la seua repulsa contra la violència de gènere.
La campanya Tots els 25 són 25 de novembre va començar al febrer del 2017 amb el clar objectiu de mantindre viu l’esperit de lluita contra la violència i de solidaritat amb les víctimes. “Ara, quatre anys després, renovem aquest compromís i continuem treballant perquè Benicàssim siga un municipi lliure de violència” ha finalitzat Vanessa Batalla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.