fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Benicàssim reutilitza la posidònia que va traure de la mar ‘Gloria’

Benicàssim reutilitza la posidònia que va traure de la mar ‘Gloria’

La recollida de posidònia s’està realitzant tant en la zona nord com en la zona sud de la costa de Benicàssim.

Les Regidories de Medi Ambient i Platges de Benicàssim han apostat per la sostenibilitat i han posat en pràctica la reutilització de les algues i els rizomes que han aparegut de la posidònia que el temporal ‘Gloria’ va traure de la mar. Com ha informat la regidora delegada d’estes àrees, Elena Llobell, les algues marines que s’han acumulat en l’arena al llarg de tota la costa de Benicàssim tindran dues alternatives de reutilització “i així, en comptes de retirar-les i portar-les a l’abocador, s’ha optat per una alternativa més saludable amb el medi ambient”.

L’actuació consistix a recollir tot el rizoma de manera mecànica però sense recollir l’arena pel que es recull l’alga amb una màquina amb uns ganxos i sense rastellar molt el terreny. Després d’amuntegar els rizomes s’emportaran a un camió i d’ací seran transportats per a donar-los una eixida més mediambiental. D’una banda es reutilitzarà com a fertilitzant, com a adob de fons en camps de cultiu “perquè el rizoma acumulat té poca sal i hi ha determinats cultius que resistixen este abonament o fertilització com de fons, s’enterra”, tal com han explicat des de la regidoria de Medi Ambient. Este rizoma també s’utilitzarà com a llit per a cavallerisses. Des de l’àrea mediambiental afigen que ja són dos anys els que porten treballant per millorar la retirada de les algues “i evitem portar-les a un abocador amb l’objectiu de realitzar una gestió diferenciada i més eficient”, ha afegit Llobell.

La recollida de posidònia s’està realitzant tant en la zona nord com en la zona sud de la costa de Benicàssim i, en la zona sud en concret, també s’ha treballat ja en l’arada de la primera línia de platja i els munts d’arena que ara hi ha recollits romandran així uns dies perquè perden l’aigua i volum perquè es puga restaurar”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués, després d’una visita als treballs de recuperació de les platges després del fort temporal.

Dins de les actuacions amb caràcter d’urgència que s’estan realitzant estos dies a Benicàssim cal destacar que al voltant de cent palmeres han patit l’eliminació de la terra i arena que estaven subjectant les arrels i han quedat al descobert. Per això ara cal fer un recobriment de tot el sistema radical aportant terra vegetal que s’encarregarà de fer una cohesió. Com ha afegit Elena Llobell, “el recobriment és fonamental i es realitza amb caràcter d’urgència perquè hi ha hagut diversos dies de sol potent i s’estan cremant les arrels i per això cal tapar-les com més prompte millor”.

Finalment, l’alcaldessa, Susana Marqués, ha volgut agrair a la brigada municipal, així com als serveis de neteja de la UTE Sanejament Urbà de Benicàssim, als serveis de manteniment de jardins de la UTE Manteniment Zones Verdes de Benicàssim i al personal tècnic municipal implicat “el treball i esforç que estan realitzant des del minut zero per revertir com més prompte millor els efectes del temporal i intentar tindre a punt les nostres preuades platges per a l’arribada dels primers turistes per Setmana Santa”. Al mateix temps, des de l’Ajuntament de Benicàssim “exigim celeritat a la resta d’administracions perquè col·laboren econòmicament en quantes ajudes siguen necessàries per a la total recuperació de les nostres platges, principal recurs turístic”, ha finalitzat Susana Marqués.

Leave a Reply

Your email address will not be published.