fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana adapta la Misericòrdia a la situació sanitària a través d’un bàndol amb les mesures higienicosanitàries

Borriana adapta la Misericòrdia a la situació sanitària a través d’un bàndol amb les mesures higienicosanitàries

Es permetran del 3 al 12 de setembre sopars, menjars i ‘porrats’ en via pública, en taules de fins a 10 persones, que hauran de ser comunicades prèviament, abans de l’1 de setembre de 2021 a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania.

L’Ajuntament de Borriana ha emés el bàndol d’alcaldia en el qual es concreten les mesures higienicosanitàries a seguir durant la Misericòrdia, amb la finalitat d’evitar els contagis per Covid-19.

Així, com s’indica en el decret d’alcaldia, la situació sanitària que es travessa aconsella l’adaptació de la Misericòrdia per a evitar aglomeracions i situacions de risc entre el 3 i el 12 de setembre.

És per això que la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, ha explicat que “enguany no estaran permeses les festes en penyes, però sí que es podran organitzar menjars i sopars de grups al carrer, en espais oberts, i de forma regulada per a gaudir de la Misericòrdia evitant els contagis”.

A més, com ha indicat, “les seus festeres regulades en el decret 28/2011 del Consell podran tindre activitat, complint estrictament les mateixes mesures que es demana per a l’hostaleria”:

D’aquesta manera, en relació als menjars, sopars o ‘porrats’ en via pública, s’estableix que podran organitzar-se seguint una sèrie de mesures de seguretat, com és el compliment de l’ocupació de les taules per un màxim de 10 persones i de guardar una distància entre taules de 1’5 metres.

A més, el consum es farà sempre assegut en taula, sense estar permés l’ús de barra, i l’ús de la màscara serà necessari en tot moment en què no s’estiga consumint. Tampoc estarà permés fumar ni vapear, ni l’ús de catximbes.

D’altra banda, cal destacar que tampoc es permetrà l’organització de balls, karaokes i actuacions esporàdiques o amateurs de cant, així com l’encesa de foc amb llenya en via pública.

Respecte als horaris, en qualsevol cas l’activitat haurà de cessar les 00.30 hores. Es podran col·locar taules, cadires i un altre tipus d’elements des de les 12 del migdia fins a les 16h per als menjars i des de les 20h de la vesprada fins a les 00 hores per als sopars.

A més, cal recordar que el consum de begudes alcohòliques al carrer fora d’aquest horari està prohibit i en cap cas es permetrà la seua venda.

D’altra banda, cada grup d’amics que s’assega a la taula designarà a una persona que servirà d’enllaç amb l’Administració en cas que es produïsca un contagi, per a agilitar la identificació dels contactes.

Respecte a les seus festeres regulades, s’estarà al que es disposa en la normativa autonòmica, que indica, entre altres qüestions, que per a interiors els aforaments seran d’un màxim del 50% asseient-se fins a 6 persones per taula. En aquests locals, igual que en hostaleria, es permetran les actuacions musicals professionals, però no les amateurs, el ball o els karaokes.

També cal recordar que no estaran autoritzades les desfilades de xarangues, batucades o similars en la via pública de la ciutat, ni la instal·lació d’atraccions firals, castells inflables o jocs infantils. En tot cas, caldrà complir l’Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana de la ciutat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.