fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana ix al carrer de forma multitudinària per viure amb intensitat la festa de Sant Antoni

Borriana ix al carrer de forma multitudinària per viure amb intensitat la festa de Sant Antoni

Tant en les celebracions del matí en el Port, com més tard en la cercavila, benedicció i repartiment de «rotllos» al centre històric, els i les borrianenques no van dubtar a treure a les seves mascotes.

La celebració en honor a Sant Antoni que Borriana va haver d’ajornar la passada setmana a causa del temporal que durant tres jornades va afectar a la ciutat, no va perdre gens de la seva força ni capacitat de convocatòria, vista la resposta que de forma multitudinària van oferir els veïns i veïnes en aprofitar la jornada per beneir als seus animals. Així, ja durant el matí la missa celebrada a partir de les onze a l’església del Carme i la posterior cercavila en la qual els cavalls i els seus cavallistes han estat protagonistes, ja ha registrat una afluència notòria.

Després de l’ofici religiós i el passeig de genets, cavalls i gent amb les seues mascotes, el repartiment de «rotllos» a la porta de l’església ha estat a càrrec tant de diversos representants municipals, entre els quals es trobava l’alcaldessa, Maria Josep Safont, i les Reines Falleres de 2017, Elena Torralba i Silvia Martínez que, encara que amb alguna que una altra reserva a l’hora d’apropar-se als equins, han repartit d’un en un els «rotllos» als assistents. Ambdues han perdut poc més tard el respecte pels imponents cavalls, i en l’esmorzar posterior organitzat pels cavallistes fins i tot s’han animat a muntar i fer un xicotet passeig.

Però molts dels veïns i veïns del casc històric de Borriana han reservat forces per a la vesprada, quan a partir de les sis, centenars de persones s’han donat cita en la plaça Major per iniciar el que segurament és la cercavila més llarga de les celebracions que tenen lloc a Borriana. Amb l’Agrupació Filharmònica de Borriana obrint el pas amb les seves notes a través dels principals carrers de la ciutat, primer els cavalls, més tard els carruatges, i tancant la cercavila centenars de persones amb els seus gossos, gats, tortugues, peixos… han desfilat durant pràcticament hora i mitja.

El final del recorregut arribava a la plaça de la Mercè, on de nou, les Reines Falleres, la regidora de Festes Lluïsa Monferrer i la mateixa alcaldessa, han repartit de nou centenars de «rotllos» just al costat del rector que oferia la benedicció als animals. Amb l’encesa de la foguera a pocs metres de la Mercè i amb els primers que s’animaven a preparar el sopar en les brases, es tancava una festa de Sant Antoni que tot i la suspensió del cap de setmana passat, ha tornat a ser multitudinària i ha aconseguit complir un any més amb la tradició del patró dels animals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.