fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Borriana ja disposa del primer punt de recàrrega municipal de vehicles elèctrics en via urbana

Borriana ja disposa del primer punt de recàrrega municipal de vehicles elèctrics en via urbana

L’Ajuntament ha fet possible la utilització per part de qualsevol ciutadà o ciutadana lliurement i es poden carregar dos vehicles alhora.

Borriana ja disposa del primer punt de recàrrega semiràpida de titularitat municipal per a vehicles elèctrics, que inicialment serà gratuït per a la ciutadania, segons ha avançat el regidor d’Urbanisme i Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis.

Esta iniciativa municipal, amb un cost de 14.525 euros, està subvencionada al 80 per cent, és a dir amb 11.620 euros, per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

El punt de recàrrega intel·ligent i interoperable està instal·lat a la plaça de la Fira i ajudarà, en opinió d’Arnandis, a “millorar l’economia local i fomentar el turisme, posant a Borriana en el mapa dels conductors de vehicles elèctrics”.

En este sentit, ha assenyalat, per tractar-se d’una infraestructura instal·lada en la via pública, possibilita la utilització per part de qualsevol ciutadà o ciutadana lliurement. A més, este primer punt de recàrrega municipal semiràpida de fins a 22 quilovats, permetrà carregar un cotxe en dos hores (amb una hora es poden recórrer 50 km) i es podran carregar dos vehicles al mateix temps.
Quant a les característiques de la instal·lació de recàrrega, el regidor de Sostenibilitat Mediambiental ha concretat que disposa d’un sistema de pagament integrat físic (TPV) o telemàtic incorporat a la gestió d’usuaris, que es pot desbloquejar per qualsevol persona usuària de vehicle elèctric, sense intervenció de terceres persones i sense necessitat d’estar donat d’alta prèviament en cap servei, “tot i que inicialment estarà desactivat”.

L’evolució cap a una mobilitat sostenible, ha precisat, és un dels eixos prioritaris de l’equip de govern, i això inclou “el foment de la mobilitat elèctrica”, per la qual cosa l’Ajuntament facilita a les persones la recàrrega de vehicles elèctrics en via pública amb l’objectiu de donar suport al transport “més net i eficient”.

Per al responsable municipal de Sostenibilitat Mediambiental, l’aposta pel cotxe elèctric significa “apostar pel present, per la responsabilitat, per la mobilitat sostenible i pel compromís amb el medi ambient”, així mateix, ha assegurat que l’aposta pel vehicle elèctric i la mobilitat sostenible representa “un desafiament extraordinari a tots els nivells que no podem ni volem eludir.”

En el repte cap a la mobilitat sostenible, ha matisat, el govern local ha d’establir les bases perquè el territori “done suport i cobertura a les necessitats que puga plantejar la mobilitat urbana amb criteris de sostenibilitat” i, alhora, ha argumentat que la ciutadania “ha de comprometre’s amb les noves alternatives que la tecnologia ofereix al transport urbà i al seu impacte en la salut de les persones i en el canvi climàtic.

Cal recordar que el vehicle elèctric suposa una reducció de més del 65% de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle respecte als vehicles convencionals, ja que passem dels 114,4 gCO2/km d’un vehicle convencional.

Leave a Reply

Your email address will not be published.