fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana ja disposa del primer punt de rec脿rrega municipal de vehicles el猫ctrics en via urbana

Borriana ja disposa del primer punt de rec脿rrega municipal de vehicles el猫ctrics en via urbana

L’Ajuntament ha fet possible la utilitzaci贸 per part de qualsevol ciutad脿 o ciutadana lliurement i es poden carregar dos vehicles alhora.

Borriana ja disposa del primer punt de rec脿rrega semir脿pida de titularitat municipal per a vehicles el猫ctrics, que inicialment ser脿 gratu茂t per a la ciutadania, segons ha avan莽at el regidor d’Urbanisme i Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis.

Esta iniciativa municipal, amb un cost de 14.525 euros, est脿 subvencionada al 80 per cent, 茅s a dir amb 11.620 euros, per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comer莽 i Treball, a trav茅s de l’Institut Valenci脿 de Competitivitat Empresarial (IVACE).

El punt de rec脿rrega intel路ligent i interoperable est脿 instal路lat a la pla莽a de la Fira i ajudar脿, en opini贸 d’Arnandis, a “millorar l’economia local i fomentar el turisme, posant a Borriana en el mapa dels conductors de vehicles el猫ctrics”.

En este sentit, ha assenyalat, per tractar-se d’una infraestructura instal路lada en la via p煤blica, possibilita la utilitzaci贸 per part de qualsevol ciutad脿 o ciutadana lliurement. A m茅s, este primer punt de rec脿rrega municipal semir脿pida de fins a 22 quilovats, permetr脿 carregar un cotxe en dos hores (amb una hora es poden rec贸rrer 50 km) i es podran carregar dos vehicles al mateix temps.
Quant a les caracter铆stiques de la instal路laci贸 de rec脿rrega, el regidor de Sostenibilitat Mediambiental ha concretat que disposa d’un sistema de pagament integrat f铆sic (TPV) o telem脿tic incorporat a la gesti贸 d’usuaris, que es pot desbloquejar per qualsevol persona usu脿ria de vehicle el猫ctric, sense intervenci贸 de terceres persones i sense necessitat d’estar donat d’alta pr猫viament en cap servei, “tot i que inicialment estar脿 desactivat”.

L’evoluci贸 cap a una mobilitat sostenible, ha precisat, 茅s un dels eixos prioritaris de l’equip de govern, i aix貌 inclou “el foment de la mobilitat el猫ctrica”, per la qual cosa l’Ajuntament facilita a les persones la rec脿rrega de vehicles el猫ctrics en via p煤blica amb l’objectiu de donar suport al transport “m茅s net i eficient”.

Per al responsable municipal de Sostenibilitat Mediambiental, l’aposta pel cotxe el猫ctric significa “apostar pel present, per la responsabilitat, per la mobilitat sostenible i pel comprom铆s amb el medi ambient”, aix铆 mateix, ha assegurat que l’aposta pel vehicle el猫ctric i la mobilitat sostenible representa “un desafiament extraordinari a tots els nivells que no podem ni volem eludir.”

En el repte cap a la mobilitat sostenible, ha matisat, el govern local ha d’establir les bases perqu猫 el territori “done suport i cobertura a les necessitats que puga plantejar la mobilitat urbana amb criteris de sostenibilitat” i, alhora, ha argumentat que la ciutadania “ha de comprometre’s amb les noves alternatives que la tecnologia ofereix al transport urb脿 i al seu impacte en la salut de les persones i en el canvi clim脿tic.

Cal recordar que el vehicle el猫ctric suposa una reducci贸 de m茅s del 65% de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle respecte als vehicles convencionals, ja que passem dels 114,4 gCO2/km d’un vehicle convencional.

Leave a Reply

Your email address will not be published.