fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Borriana se suma a les protestes del pr貌xim divendres per a reclamar mesures que dignifiquen la producci贸 citr铆cola

Borriana se suma a les protestes del pr貌xim divendres per a reclamar mesures que dignifiquen la producci贸 citr铆cola

Participar脿 en la manifestaci贸 reivindicativa convocada per les organitzacions professionals agr脿ries que formen part d’Asaja en la Comunitat Valenciana, la Uni贸 i UPA.

Borriana se sumar脿 a la manifestaci贸 i tractorada del pr貌xim divendres 14 de febrer a Val猫ncia convocada per Asaja, la Uni贸 i UPA, davant la situaci贸 l铆mit dels agricultors i ramaders i per a reclamar a les administracions que impulsen una s猫rie de mesures per a garantir una rendibilitat digna per als productors.
Aix铆 ho han anunciat avui l’alcaldessa, Maria Josep Safont, el regidor d’Agricultura, Vicent Granel, el representant de la Cooperativa Agr铆cola Sant Josep de Borriana, Juanvi Moros, i el president de la Comunitat de Regants, Juan Jos茅 Burdeus.
L’Ajuntament, la Cooperativa i la Comunitat de Regants facilitaran el transport amb els autobusos necessaris perqu猫 els ve茂ns i les ve茂nes de Borriana que vulguen acudir per a donar suport a la manifestaci贸 i defensar els drets de la citricultura, puguen unir-se. Per a aix貌, pr猫viament, hauran d’apuntar-se en qualsevol de les tres entitats impulsores, per a poder disposar de les places necess脿ries.
El transport rumb a la manifestaci贸 a Val猫ncia eixir脿 a les 8.30h des de la porta de la Cooperativa Sant Josep i es facilitaran a les persones que ho desitgen materials, com ara, armilles, pancartes, etc.
L’alcaldessa, en la seua intervenci贸, ha recordat que l’Ajuntament, ja l’any passat 鈥渄es del minut zero, ha estat al costat del sector citr铆cola amb la reivindicaci贸 de la Plataforma per a recuperar la dignitat dels llauradors鈥, encara que ha lamentat que els avan莽os 鈥渘o han sigut els que s鈥檈speraven鈥.
No obstant aix貌, ha assegurat que la pr貌xima manifestaci贸 ser脿 鈥渦n punt d’inflexi贸鈥 perqu猫, per primera vegada, totes les organitzacions agr脿ries s’han unit i acudeixen juntes amb els mateixos objectius鈥.
Safont ha animat a ocupar els autobusos i a ocupar Val猫ncia per a 鈥渢ornar a deixar clara quina 茅s la postura de la ciutadania de Borriana respecte a la cr铆tica situaci贸 del sector citr铆cola鈥, i ha instat a tots i a totes a 鈥渢reballar pel futur de la taronja鈥, perqu猫 la taronja, ha insistit, 鈥渉a de tindre futur鈥.
Tant la representaci贸 municipal, com la Cooperativa Sant Josep i la Comunitat de Regants han volgut fer una crida perqu猫 鈥渄ivendres que ve, 14 de febrer, els ve茂ns i les ve茂nes de Borriana se sumen a la concentraci贸 que s’iniciar脿 en la pla莽a de Sant Agust铆 i el recorregut de la qual conclour脿 en la pla莽a d鈥橝m猫rica. La marxa arribar脿 fins a Delegaci贸 del Govern per a traslladar all铆 les reivindicacions.
Vicent Granel, en la seua intervenci贸, ha assenyalat que la protesta ha sigut acordada per les organitzacions professionals agr脿ries que formen part d’Asaja a la Comunitat Valenciana (AVA, ASAJA, Alacant-Joves Agricultors i la Federaci贸 Provincial d’Agricultors i Ramaders de Castell贸-FEPAC), la Uni贸 de Llauradors i Ramaders i la Uni贸 de Xicotets Agricultors i Ramaders del Pa铆s Valenci脿 (UPA-PV).
Tamb茅 ha insistit en la import脿ncia 鈥渄鈥檜na participaci贸 multitudin脿ria i prendre part en aquestes reivindicacions que el sector citr铆cola sol路licita鈥, perqu猫 鈥渘om茅s amb la for莽a, tant del propi sector com de totes les administracions i la ciutadania, ser脿 possible canviar determinats aspectes de la importaci贸 i l’exportaci贸, i que la nostra taronja i la seua distribuci贸 torne al lloc que li correspon鈥.
Juanvi Moros i Juan Jos茅 Burdeus han encoratjat la ciutadania a seguir amb 鈥渓a lluita que des de fa m茅s d’un any estem duent a terme per a aconseguir dignificar l’agricultor i denunciar la situaci贸 l铆mit que travessa el sector agrari鈥 i tamb茅 per a reclamar a les administracions que 鈥済arantisquen una rendibilitat digna per als productors valencians鈥, tamb茅 han manifestat que des de la uni贸

Leave a Reply

Your email address will not be published.