fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 completa el carril bici que permet connectar el cas urb脿 amb les platges

Castell贸 completa el carril bici que permet connectar el cas urb脿 amb les platges

L’alcaldessa, Amparo Marco, i el regidor Rafa Sim贸 reiteren l’aposta per impulsar una xarxa d’itineraris ciclistes eficient.

El nucli urb脿 de Castell贸 i les platges d’El Pinar, el Gurug煤 i Serradal ja estan connectades per carril bici. La Regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Castell贸 ha executat la connexi贸 dels carrils bici existents en l’avinguda del Mar i l’avinguda Ferrandis Salvador a trav茅s d’un nou tram en el carrer l’Illa. L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha destacat que es tracta “d’una actuaci贸 que respon a un dels reptes que ens hem marcat des de l’equip de Govern, com 茅s el de millorar la connexi贸 dels carrils bici i dotar a la ciutat d’una xarxa d’itineraris ciclistes eficient que ajude a fomentar l’煤s de la bicicleta en la nostra ciutat”.

L’alcaldessa i el regidor de Mobilitat i tinent d’Alcaldia del Grau, Rafa Sim贸, han coincidit en la “necessitat de facilitar al m脿xim els despla莽aments amb bicicleta en una ciutat com Castell贸 que per la seua grand脿ria i orografia 茅s ideal per als despla莽aments en aquest tipus de transport”. El nou carril bici del carrer l’Illa “pot semblar una actuaci贸 menor per la longitud executada per貌 permet donar coher猫ncia a les rutes ciclistes urbanes en connectar el nucli urb脿 amb les platges”, segons Sim贸.

El projecte ha consistit en la realitzaci贸 d’un nou carril bici a trav茅s del carrer L’Illa de 439 metres de longitud, dels quals 243,5 corresponen a carril bici urb脿, 120,1 a itinerari en voreres i 75,5 a espais verds. L’execuci贸 del carril bici ha mantingut 38 places d’estacionament de vehicles donada la demanda ve茂nal existent. Amb est, Castell贸 disposa en aquests moments d’una xarxa per a bicis de 79,1 quil貌metres repartida en carrils bici urbans, interurbans, itineraris de zona 30, per cal莽ada, en voreres i espais verds.

No 茅s aquesta l’煤nica acci贸 relacionada amb l’煤s de la bicicleta. El Govern Municipal, tal com ha informat l’edil Rafa Sim贸 en el F貌rum de Mobilitat, ha repr茅s l’elaboraci贸 del Pla Director de la Bicicleta i ha anunciat la redacci贸 d’una ordenan莽a de circulaci贸 de vianants i ciclistes que regule la circulaci贸 en la via p煤blica i delimite els drets i les obligacions dels usuaris. A m茅s, el pr貌xim any tamb茅 s’ampliar脿 la xarxa de bancades de BiciCas amb dos nous punts que es concretaran en funci贸 de les necessitats que determinen els nous usuaris. L’煤s r猫cord del BiciCas en 2015, amb m茅s de 500.000 pr茅stecs, avala la necessitat de millorar i ampliar la xarxa per a bicis urbana i interurbana per a afermar l’煤s de la bicicleta en els despla莽aments ciutadans enfront d’altres mitjans m茅s contaminants.

Leave a Reply

Your email address will not be published.