fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 concedeix ajudes de 100.000 euros en la IV edici贸 del Pla de Recuperaci贸 del Talent

Castell贸 concedeix ajudes de 100.000 euros en la IV edici贸 del Pla de Recuperaci贸 del Talent

L’alcaldessa destaca la novetat incorporada enguany per a subvencionar a empreses que s’instal路len a la ciutat i realitzen contractacions.

L’Ajuntament de Castell贸 aprovar脿 aquest dijous en Junta de Govern Local la concessi贸 d’ajudes de fins a 100.000 euros destinades al Pla de Recuperaci贸 del Talent 2021 en una edici贸 que ha incorporat com a novetat la possibilitat de subvenci贸 a aquelles empreses que decidiren instal路lar els seus negocis a la ciutat i que aix貌 implicara la contractaci贸 laboral durant un any d’almenys dues persones desocupades i empadronades a Castell贸. Aix铆, es concediran cinc ajudes que permetran la contractaci贸 de huit persones, sis d’elles per la creaci贸 de noves empreses i dues que retornen per a desenvolupar la seua professi贸 a Castell贸.

L’alcaldessa, Amparo Marco, ha destacat l’evoluci贸 del Pla de Recuperaci贸 del Talent que va n脿ixer en 2018 amb l’objectiu de facilitar el retorn de professionals qualificats vinculats a la ciutat. “Es tracta d’una l铆nia d’ajudes pionera que ha anat evolucionant i hem anat adaptant a les necessitats detectades per a optimitzar els recursos i generar noves oportunitats”, ha indicat. Des de la seua posada en marxa, s’han destinat 550.000 euros a aquest pla.

En aquest sentit, ha explicat que el pla que va n脿ixer en 2018 per a subvencionar a empreses locals que contractaren persones professionals vinculades a Castell贸 i amb perfils qualificats que residiren a l’estranger o fora de la Comunitat Valenciana que volgueren retornar a desenvolupar la seua professi贸 a la ciutat. “A l’any seg眉ent detectem la necessitat de facilitar el retorn de persones emprenedores que volgueren retornar per a posar en marxa iniciatives empresarials a Castell贸, subvencionant les despeses de posada en marxa d’aquests projectes”, ha recordat.

“Enguany hem considerat necessari atraure noves empreses que instal路len els seus negocis a Castell贸 amb l’objectiu d’enfortir el teixit empresarial amb nous projectes que generen ocupaci贸 local i, per a aix貌, hem incl貌s la possibilitat de subvencionar aquelles iniciatives que s’implanten a la ciutat i que impliquen, almenys, la contractaci贸 de dues persones desocupades i empadronades”, ha apuntat.

Aix铆, una vegada finalitzat el proc茅s de presentaci贸 de sol路licituds, la Junta de Govern Local t茅 previst aprovar aquest dijous la concessi贸 d’ajudes per un total de 100.000 euros. D’elles, tres s贸n ajudes per 25.000 euros per a la creaci贸 de noves empreses a Castell贸 amb la contractaci贸 de dues persones desocupades. Altres dos, s贸n subvencions atorgades a empreses locals per a la contractaci贸 de persones que volen retornar. En concret, s’han aprovat ajudes per a la contractaci贸 d’una arquitecta castellonenca que residia a Madrid i d’una llicenciada en Biotecnologia, tamb茅 nascuda a la ciutat, que estava treballant a Reus.

La regidora d’Ocupaci贸, Patricia Puerta, ha destacat que el Pla de Recuperaci贸 del Talent “茅s una eina que permet aprofitar el talent i l’experi猫ncia laboral i personal per a millorar el capital hum脿 del teixit empresarial local i per a oferir oportunitats a aquelles persones que s’han vist obligades a desenvolupar les seues professions en altres llocs i desitgen retornar”.

En aquests anys, el pla ha perm茅s el retorn de dotze persones, entre elles, dos enginyers industrials, una enginyera especialitzada en medi ambient, una infermera, un enginyer electr貌nic, un inform脿tic, un llicenciat en pedagogia, dues persones arquitectes i una llicenciada en biotecnologia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.