fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 elevar脿 al ple de desembre la segona exposici贸 al p煤blic del nou Pla General

Castell贸 elevar脿 al ple de desembre la segona exposici贸 al p煤blic del nou Pla General

L’Acord de Fadrell posa en valor el model de ciutat sostenible, verda i compacta per a donar seguretat jur铆dica i atraure inversions.

L’Ajuntament de Castell贸 elevar脿 al ple ordinari del 17 de desembre la segona exposici贸 al p煤blic del Pla General, durant la qual es podran consultar les 煤ltimes versions del Pla General Estructural (PGE), una vegada incorporades les modificacions de la Declaraci贸 Ambiental i Territorial Estrat猫gica (DATE); i del Pla d’Ordenaci贸 Detallada (POP), despr茅s de la resoluci贸 d’al路legacions. La Junta de Govern Local ha aprovat hui elevar els dos documents modificats a la pr貌xima sessi贸 plen脿ria, perqu猫 es done via lliure a la nova fase d’informaci贸 p煤blica, que es complementar脿 amb sessions informatives dirigides a la ciutadania.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, junt amb el regidor d’Urbanisme, Jos茅 Luis L贸pez, el segon tinent d’alcaldia, Ignasi Garcia, i el tercer tinent d’alcaldia, Fernando Navarro, han explicat despr茅s de la junta els acords aconseguits en el si d’aquesta, que suposen avan莽os de gran import脿ncia per a l’aprovaci贸 del nou planejament urban铆stic. “Hui, en la Junta de Govern Local, hem fet un pas decisiu perqu猫 Castell贸 tinga el Pla General que necessita. Un Pla General que aporte seguretat jur铆dica, restitu茂sca la legalitat urban铆stica i siga focus d’atracci贸 d’inversions”, ha assegurat l’alcaldessa. “Est脿 prevista la segona exposici贸 al p煤blic al gener, un proc茅s que fem per transpar猫ncia i participaci贸, seguint un acord plenari de l’anterior mandat i sense obligaci贸 legal d’aix貌, perqu猫 aquest pla 茅s el m茅s democratitzat que ha tingut aquesta ciutat”, ha dit.

“La nostra aposta per un nou urbanisme basat en criteris de sostenibilitat social, ambiental i econ貌mica 茅s clara i aix貌 plasma el nou model de ciutat d’aquest Pla General, que racionalitza l’煤s del territori i dels recursos, possibilita un creixement contingut del s貌l urbanitzable capa莽 de donar resposta a les necessitats reals de s貌l residencial, industrial i terciari, i fixa la infraestructura verda urbana com a element vertebrador i cohesionador del territori”, ha ressaltat Marco.

El regidor d’Urbanisme, per part seua, ha detallat que la nova proposta de Pla General Estructural, introdu茂des les modificacions de la DATE, “mant茅 el model territorial de la versi贸 presentada en 2019, amb l’eliminaci贸 dels sectors Senillar, Litoral, Mestrets i Borriolench, i la redelimitaci贸 del sector de la Carretera Grau-Almassora i la Plataforma Log铆stica”. Quant a la nova proposta de Pla d’Ordenaci贸 Detallada, “茅s la versi贸 una vegada resoltes les 412 al路legacions presentades en la primera exposici贸 al p煤blic, de les quals 135 han sigut estimades o estimades parcialment”, ha apuntat L贸pez.

L’edil tamb茅 ha detallat la tramitaci贸 pendent per a l’aprovaci贸 definitiva del Pla General, que despr茅s d’aquesta segona exposici贸 al p煤blic passa per la resoluci贸 d’al路legacions que es pogueren presentar i l’elevaci贸 a ple de nou del PGE i del POP. El PGE es remetria despr茅s a la Comissi贸 Territorial d’Urbanisme, per a la seua aprovaci贸 definitiva. I s’haur脿 de convocar un 煤ltim ple per a donar compte de l’aprovaci贸 del PGE i aprovar definitivament el POP.

Per part seua, el segon tinent d’alcaldia, Ignasi Garcia, ha destacat els processos participatius per a l’elaboraci贸 d’aquest Pla que van comen莽ar fa ara quatre anys i que han implicat “a tots els agents socials, ve茂nals, econ貌mics i associatius de la ciutat de Castell贸”. Aix铆 mateix, el regidor ha celebrat que el resultat del proc茅s siga un projecte “on la cohesi贸 del desenvolupament industrial, les zones verdes i els parcs, la mobilitat sostenible i la vertebraci贸 de la ciutat amb bones comunicacions s贸n eixos fonamentals” i que bandeja “l’urbanisme a la carta i l’especulaci贸 que permetien fer aut猫ntics desastres urban铆stics i mediambientals i que ara enviem definitivament a la paperera de la hist貌ria”.

Garcia ha destacat que el Pla General apunta espec铆ficament als espais que es destinaran a usos socials, educatius o sanitaris i ha incidit en un punt com 茅s “el Conservatori Superior de M煤sica i Dansa, al costat dels Jutjats, els solars dels quals apareixen en el mapa amb nom i cognoms, un fet que garanteix la seua construcci贸”. L’edil ha tancat la seua intervenci贸 recordant que “aquest 2020 que tan dur ha sigut per a totes i per a tots, tamb茅 ens portar脿 l’alegria d’aprovar, a la fi, un Pla General que aportar脿 certesa i, per tant, m茅s activitat econ貌mica i noves oportunitats per a Castell贸”.

El tercer tinent d’alcaldia, Fernando Navarro, ha subratllat que el nou planejament “aposta per una ciutat compacta i sostenible que refor莽a el seu valor ambiental”, “desclassificant-se 11 milions de s貌l urbanitzable respecte al pla de 2012 del PP, que va dibuixar un tauler de monopoly per a l’especulaci贸”, i “situa a Castell贸 en l’avantguarda en l’ordenaci贸 de l’urbanisme”. Aix铆 mateix, ha ressaltat que recupera la tradici贸 agr脿ria de la ciutat i protegeix 22 milions de metres quadrats de s貌l r煤stic, “que ajudar脿 a reactivar la nostra agricultura, frenar脿 la destrucci贸 de l’horta, que de 1987 a 2007 va perdre 4.500 hect脿rees, una protecci贸 del territori que incidir脿, a m茅s, en la lluita contra el canvi clim脿tic”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.